Activiteit details

 
 

Toerweekend 16m2

vrijdag 10 september 2021

 
Vervolgdata
zaterdag 11 september 2021, zondag 12 september 2021
Tijd
10:00 tot 22:00 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 25 juni 2021 t/m donderdag 2 september 2021
Locatie
Workum (00)
Aantal deelnemers
maximaal 20
Aantal beschikbare plaatsen
16
Website
 

Promotor:

Bauke IJntema (2875)

M: 06 53 439 788

 

It giet oan… na twee keer uitstel kunnen we nu bevestigen dat het Toerweekend doorgaat. Er is plaats voor maximaal 20 boten dus schrijf snel in voor dit unieke evenement.

In het weekend van 10 t/m 12 september organiseert de 16m2 Klasse Organisatie een driedaagse toertocht in de mooie Zuidwesthoek van Friesland. Er kunnen maximaal 20 boten deelnemen.

Een buitenboord motor is handig maar niet noodzakelijk. Er vaart een “bezem-boot” mee om de boten zonder buitenboord motor te slepen waar nodig en zal ook de bagage (geen koffers) vervoeren indien gewenst.toerweekend-2019-2

 

Programma en route vrijdag:

11.00 uur aankomst met koffie + koek in Workum en takelen we de boten te water.

12.30 uur vertrek richting Woudsend. Daar maken we een tussenstop om een terrasje te pikken en iets te drinken.

Vervolgens zeilen we door naar Lemmer en meren af bij De Kikkert voor de eerste overnachting. Eenmaal ingecheckt natuurlijk eerst een gezellige borrel. Vervolgens een heerlijke maaltijd en laten we de eerste dag de revue passeren, zullen we elkaar beter leren kennen en een gezellige avond van maken.

 

Programma zaterdag

Dagtocht afhankelijk van weer en wind over het Tjeukemeer en de Langweerder Wielen.  Voor de picknick-lunch maken we ergens een stop… een eiland, boord-aan-boord voor anker, een haventje of toch een terrasje… we zien wel even, met elkaar. De dagtocht eindigt weer bij De Kikkert voor onze tweede overnachting.

 

Programma zondag

Dagtocht naar Workum, het startpunt van vrijdag en eindpunt van drie topdagen. De route zullen we zaterdagavond met elkaar bepalen en zal van het weer en de wind(richting) afhankelijk zijn.Geplande aankomsttijd in Workum is rond 15.00 uur zodat iedereen op een redelijke tijd huiswaarts kan.

 

Is vrijdag lastig?

Voor die mensen bestaat de mogelijkheid om bij De Kikkert te water te gaan en vanaf daar aan te sluiten bij de groep. Dit kan op vrijdagavond of zaterdagochtend, (op tijd). We zullen onderling vervoer regelen voor deze deelnemers om op zondag de auto en trailer naar Workum te rijden.

Deelname vanaf vrijdagavond of zaterdag kan alleen als er minder dan 20 boten voor het complete (driedaagse) programma zijn ingeschreven.

 

Kosten

De deelname per boot (2 personen) kost slechts € 295,- . Dit bedrag is inclusief:

  • in en uit het water takelen van de boten en de stalling van de auto en trailer,
  • twee overnachtingen bij De Kikkert (4 persoons-kamers),
  • diner op vrijdag en zaterdag, drank is voor eigen rekening,
  • ontbijt en lunchpakket op zaterdag en zondag.

Vindt u het leuk om méér mensen mee te nemen ? Daar is onze Zestienkwadraat immers uitermate geschikt voor, dan betaalt u  € 145,-/pp extra.

Deelname vanaf zaterdagmorgen kost  € 185,- per boot met twee personen.

 

Iedereen kan deelnemen ?

Iedereen - ook niet-leden van de klasse-organisatie - die het weekend over een 16m2 kan beschikken is van harte welkom! Iedere 16m2, ook boten die geen meetbrief hebben, bijvoorbeeld omdat de boten een polyester romp hebben of van een verhuurbedrijf of zeilschool zijn, kan aan de tocht deelnemen. Niet-leden betalen per boot een méérprijs van € 37,50.

 

Wacht niet met inschrijven!

Er is namelijk plaats voor max. 20 boten. U ontvangt per mail een bevestiging van uw inschrijving en uiterlijk 1 september aanvullende informatie.

 

Voor vragen kunt u terecht bij Bauke Yntema, 06 53 439 788 

 

 

Inschrijven Deelnemers
 

ADRESGEGEVENS

Binnen Kalkhaven 2
3311 JC Dordrecht, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U