header-90-jubileum-2

Jubileum 2021: Gaat dat nou door of ...?

20 november 2020

Beste zeilers ,

De jubileumcommissie is druk met de voorbereiding van ons jubileum, dat 14, 15 en 16 mei moet gaan plaatsvinden op het zeilwater van KWV Frisia in Grou. Daar gaan we uiteraard mee door wetend dat de reele kans bestaat dat het evenement door Corona niet door kan gaan.

We hebben dan ook in overleg met KWV Frisia afgesproken dat we 15 februari 2021 besluiten  of ons jubileum in 2021 doorgang kan vinden,

Wij gaan dus gewoon door! Mocht u mee willen denken, heeft u goede ideen, laat het ons weten!

Namens de Jubileum comiisssie

Pieter Lanser

 

Jubileum 2021: Achter de schermen

16 oktober 2020

Terwijl het ene na het andere zeilevenement dezer dagen wegens het Corona-virus wordt afgelast, is de jubileumcommissie achter de schermen druk bezig om voorbereidingen te treffen voor het 90-jarig bestaan van onze 16m2 in 2021. Het jubileum moet zijn hoogtepunt krijgen tijdens het Hemelvaartweekeinde in Grou. Het 90-jarig  bestaan gaat onder alle omstandigheden door. Of en hoe het jubileumevenement doorgaat, hangt uiteraard af van de dan geldende voorwaarden. Voorlopig zetten we erop in dat het jubileum in zijn volle omvang op de gedachte data wordt ontplooid.

 Een jubileum is voor en door de zeilers.

  1. Wij zijn op zoek naar oude foto's, films, krantenartikelen en sterke verhalen. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Kijk dus nog eens in die oude schoenendoos. Bevraag uw vader of moeder, opa of oma en laat ons weten wat u heeft gehoord of gevonden.
  2. De zaterdag van het Hemelvaartweekeinde staat voornamelijk in het teken van het sociale programma. Ontmoeten en ervaren. Er zal ook gezeild worden. Graag zouden we vernemen welke soorten van wedstrijdjes u voor u ziet: Holland-Friesland, bemanningswedstrijden, dameswedstrijden, all female regatta's, sprintwedstrijden, de strijd der 16m2-kampioenen, oud-gedienden wedstrijden, VIP-races, demonstratiewedstrijden, invitatiewedstrijden, you name it. Wij vernemen het graag, evenals andere ideeën voor strijd op het water.
  3. We kijken niet alleen terug, maar ook naar de toekomst van onze klasse. Kent u iemand waarvan u zegt, die zou echt eens in een 16m2 moeten zeilen, jong of oud, wij bieden de gelegenheid, laat het ons weten.

Tot slot, voor sponsoren bieden we tal van mogelijkheid om aan de naamsbekendheid te werken. Theo Dik gaat het gesprek met u daarover graag aan.

Namens de jubileumcie, Pieter Lanser

 

1931 – 2021: 90 jaar zestienkwadraat

16 oktober 2020

Voor iedereen die onze zestienkwadraat een warm hart toedraagt.

U bent van harte uitgenodigd om het 90-jarig jubileum te vieren bij de Koninklijke Watersport Vereniging Frisia in Grou.

Dit wordt hèt moment om oude vrienden te ontmoeten, herinneringen op te halen, bij te praten, een rondje in een moderne 16m² te varen, wellicht een wedstrijdje te varen en met elkaar de ‘familiebanden aan te halen’.

Alle leden en oud-leden worden hierbij uitgenodigd om naar het jubileumweekend te komen. Geen lid of oud-lid, maar wel geïnteresseerd? U bent even welkom.

 

Op zoek naar mooie verhalen

16 oktober 2020

Mocht u wat melden hebben over een 16m2, een verhaal, vorige eigenaren, de status van het schip, dan vernemen we dat graag. Door het formulier in te vullen en op te sturen kunt u uw verhaal kwijt en zorgen wij ervoor dat DE botenlijst van Siebe van der Zee wordt aangevuld. Door dit te doen houden we de geschiedenis  van onze 16m2 vloot levendig en bewaard voor het nageslacht! 

Naar het Formulier

GEEF U HIER VRIJBLIJVEND OP!

2021 Activiteit
15 mei
zaterdag
10:00 tot
17:30
Jubileum feest 90-jarig jubileum 16m2KO GEANNULEERD
Grou

VOORLOPIG DAG PROGRAMMA

14 mei
4 races op de Wijde Ee

15 mei
De jubileumdag met 2 races op de Wijde Ee, in de middag gevolgd door invitatiewedstrijden op het Pikmeer

16 mei
3 races op de Wijde Ee

Voor meer informatie ga naar de evenement pagina:  Evenement

 

TIP DE JUBILEUM COMMISSIE

Graag uw tip met namen van oud-leden. Voeg zo mogelijk een e-mailadres, een telefoonnummer of adres toe.
Beschikt u niet over contactgegevens, voel u niet geremd, wij gaan er achteraan.  

Graag uw tip!

 

FOTO EN FILM

Altijd mooi, foto's en bewegende beelden van onze 16m2-en.

16m2-2018-eizehoekstra-063Daarin zijn we altijd geinteresseerd! Mocht u filmpjes en fotos in uw bezit hebben en u wilt deze met ons delen voor op de website,  neem dan contact op met onze secretaris: siraterces.[antispam].@16m2.nl. 

 
somers bram-ladage mf-shipping zeilmakerij-molenaar de-ijssel
tijsterman rivertech anton-vlasman ondeck koster-van-eijk

ADRESGEGEVENS

Binnen Kalkhaven 2
3311 JC Dordrecht, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U