80e Goud(se) Zeilweek

80e Goud(se) Zeilweek

Geplaatst op 01-06-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Jeroen van Catz en Wendy Boeve

Verslag 80e Goud(se) Zeilweek

Tijdens het Pinksterweekend was het weer tijd voor de 80e Goud(se) Zeilweek. Het was een weekend met een gouden randje. Want wat was het een mooi zeilweer! Een toenemend windje gedurende het weekend waarbij op zondag zelfs de trapezebroeken tevoorschijn kwamen, een heerlijk zonnetje (menig zeiler in korte broek zien zeilen) en 8 prachtige wedstrijden. Een Goudse Zeilweek die echt de boeken in kan. Wie had dat gedacht na zo’n slecht voorjaar (qua weeromstandigheden dan).

Traditiegetrouw wordt er bij de Goudse Zeilweek op 2 verschillende plassen gevaren. Dit jaar voeren we op zaterdag de wedstrijden op de ’s-Gravenbroekseplas bij de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ en op zondag op de Elfhoevenplas bij GWV Elfhoeven (ook de locatie van de seizoensfinale (21/22 oktober). De ‘kleine boten’, dit jaar in de vorm van de Combi Rotterdam, varen dan op de andere plas en op zondag wisselen de klassen. Een leuke afwisseling!

Het zeilen op de Reeuwijkse plassen is altijd een uitdaging, met vele verrassingen onderweg. Al is het maar door de vele eilanden die je onderweg tegenkomt en die je soms toch dwingen om keuzes te maken waarvan je geen idee hebt hoe ze uit kunnen pakken. Een leuke extra dimensie naast de toch al uitdagende winddraaiingen. Dit bleek ook wel uit de uitslagen want bijna iedere zeiler had wel één of meer aftrekken op de eerste dag gevaren. Constant (voorin) varen was wel echt een uitdaging. Henri en Daphne Boere hadden al snel de smaak te pakken in de boot van Rien den Oudsten en met een 4, 3, 2, 1 was een keurige stijgende lijn neergezet. Zij hadden overduidelijk het Reeuwijkse windje het beste onder de knie. Ondergetekenden hadden een 6, 1, 4 en een 5e plek gevaren en stonden daarmee op de tweede plaats en Reinout Klapwijk en Ruud Heisterborg bezetten met een 3, 9, 1 en een 4e plek de derde plaats. Het bleek al snel in de uitslagen dat een aftrek voor een hoop verschuivingen in de uitslagen zouden gaan zorgen. Dat beloofde wat voor zondag. Onder het genot van een borrel en het vertellen van sterke verhalen onder een heerlijk zonnetje werd een prachtige zeildag afgesloten.

Op zondag zou het nog warmer worden, zou er nog meer zon komen en nog meer wind. Het bleek dat die temperatuur en die zon het in de ochtend nog even af lieten weten, maar dat werd in de middag zeker goed gemaakt. De gehele dag nam de wind iets toe en in de middag kwam de zon ook zeer zeker door. Het ideale recept voor nog 4 prachtige wedstrijden. Door de eerder genoemde aftrek werd het toch echt hartstikke spannend want het veld stond dicht op elkaar. Tijdens de lunch werd dus ook al duidelijk dat het nog alle kanten op kon gaan. Henri en Daphne (4085) lieten er geen twijfel over bestaan dat zij dit weekend de omstandigheden het beste onder de knie hadden. Geert en Hanny Geelkerken (4394) hadden vooral een hele sterke zondag en zijn op een mooie 2e plek geëindigd. Ondergetekenden Jeroen van Catz & Wendy Boevé (4446) bezetten de 3e plek op het podium.

We kijken terug op een heerlijk gezellig weekend met mooie wedstrijden. Het was een cadeautje om dit weer wedstrijden te kunnen zeilen.

Jeroen van Catz & Wendy Boevé 16m2 4446

 

Foto's: Ga naar het fotoalbum

Uitslagen: Ga naar de Goudse Zeilweek site


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U