Culisail 2023: "Een warm bad.."

Culisail 2023: "Een warm bad.."

Geplaatst op 31-08-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Reinout Klapwijk

CuliSail 2023

Ben jij een fervent wedstrijdzeiler en woon je in de Randstad, maar was je er niet bij..? Dan heb je ècht wat gemist en zou ik nu alvast de volgende notitie achterin de agenda maken: “augustus 2024, CuliSail”.

De Zevenhuizerplas zal voor velen volslagen onbekend zijn, ook bij velen die de Kralingseplas wel kennen. Een flinke stuk water, veel groter dan Kralingen, waar we ook dit jaar één andere boot zijn tegengekomen, een 22m2 die lekker aan het toeren was.

Te gast bij WSV Buurman betekent dat je twee dagen kan genieten van een warm bad. Ongelooflijk veel vrijwilligers staan op je te wachten om je te verrassen met koffie en taart bij aankomst, hulp bij het takelen, enthousiast meehelpen om “onze wedstrijdleider Pieter” te assisteren, foto’s maken, de resultaten vliegensvlug publiceren enz enz.

Rocco en Wesley Ladage zijn de drijvende krachten achter dit perfect georganiseerde evenement. Fantastisch wedstrijdwater waar je bij alle windrichtingen mooie kruisrakken krijgt voorgeschoteld. Tussendoor een heerlijke lunch op beide dagen en op zondag, direct na de prijsuitreiking… mosselen. De Ladage’s bakken niet alleen de beste friet van Nederland, ze koken ook de beste mosselen! Niet zomaar een bordje mosselen, nee… het houdt niet op. Zo gaat eenieder voldaan en met een volle maag huiswaarts, uitkijkend naar de editie 2024. Noteer het maar!

Wat de wedstrijden betreft… het waren wederom Ewoud en Anne Krens die er met de hoofdprijs vandoor gingen, gevolgd door Jeroen van Catz met Wendy en Ard op respectievelijk zaterdag en zondag. De schrijver van dit stukje werd met bemanning Henk van Bohemen derde.

Even leek onweer roet in het eten te gooien maar gelukkig dreef het grotendeels langs en bleef de regen beperkt tot een buitje tijdens de laatste wedstrijd en een hoosbui toen de boten de trailers opgingen. Even later scheen de zon en genoten we van de eerder genoemde after-borrel, prijsuitreiking, mosselen en… elkaar.

Reinout

(4452)

Uitslag:

uits-lag-culisail-2023

Voor foto's van Pieter klik hier

Voor Fotoalbum klik hier 

Voor Youtube filmpje klik hier


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U