CuliSail, feestje in het Kwadraat!

CuliSail, feestje in het Kwadraat!

Geplaatst op 30-08-2022  -  Categorie: Algemeen

Kennen jullie CuliSail? Nee?, nou, dan weet je niet wat je mist, want je bent dan niet alleen verzekerd van een fantastisch goed georganiseerd zeilweekend, maar je krijgt er ook nog eens wervelende shows van topartiesten bij! En denk maar niet dat het daarbij blijft hoor! Maar goed, laten we bij het begin beginnen.

Donderdag na de middag vanuit Nuenen met de (electrische) auto naar Wanneperveen gereden om vrijdagmorgen op m’n gemakkie de boot te kunnen takelen. Was toch alweer een paar jaartjes geleden dat de kwadraat voor ’t laatst op de trailer had gestaan, wat Corona allemaal niet doet ... Ook moest de auto weer even vol, want tjah, hoeveel km’s kan je rijden met een boot erachter? Ik vond het tenminste best even spannend de eerste keer. Met een perfecte routebeschrijving van Rocco stond ik nét voor het fietspad met het raampje naar beneden een praatje te maken met de verkeersregelaar, hoorde ik “Hééé Jan !!” Rocco stond breed grijnzend in wielertenue op een supersonische racefiets voor me, wat een ontvangst! Rij maar achter me aan Jan, en zo stond al rap de trailer achter ’t hek. Kopje koffie?, kom effe mee naar m’n huis, kan je gelijk even zien waar je bij mij de auto op kan laden. Tjah, geweldig hè, zo gaat dat, heerlijk. Nou bleek de auto opladen nog niet nodig en was een snellader in de buurt, dus bleef het bij een gezellig bakkie en voor we ’t wisten moest ik alweer door naar Rick en Carlien, m’n slaap-adres aan de Noordsingel in Rotterdam.

 De volgende morgen een hartelijk welkom, tjonge wat hadden we elkaar lang niet gezien, bijpraten, hoe gaat?, ouwe koeien, alles kwam voorbij, góh wat is zeilen dan toch leuk hè?! In no-time werden de boten met een verrijker het water ingetakeld en werden de plekjes ingenomen. Koffie met negerzoenen en jodekoeken, of mag dat niet meer? Nou, ze waren in ieder geval heerlijk en maakte Pieter de banen bekend. Het zeilen gaan we het niet over hebben, want dat kent iedereen wel, maar onder het genot van een stralend zonnetje en een heerlijk lopend windje was het genieten op het water. Tussen de middag een heerlijk (warm! en koud) buffet en liet een heerlijke middag nog eens 2 wedstrijden toe. Tjah, en dan komt de nazit hè? Schoven Rick en Carlien en heel veel andere zeilvrienden ook nog gezellig aan en dachten we even dat we Culinesse zouden missen, want jah, die nazit hè?!

 Voor degenen die Culinesse niet kennen, google es en verbaas je. Niet alleen (heel) goed eten, maar ook fantastische muziek, voor mij was dat het optreden van Anouk ’s avonds, waarbij we weer vanouds lekker gek hebben gedaan. Druppelden deze en gene toch af in de loop van de avond, uiteindelijk bleven de die-hards over en was het dan toch ook zo weer voorbij.

Zondags hebben een aantal het palaver gemist, maar dat mocht de pret niet drukken, want op het water volgde alles vanzelf en met vergelijkbare omstandigheden als de dag ervoor was het weer heerlijk om op het water te zijn. Met opnieuw een koud en warm! buffet tussen de middag en een laatste wedstrijd werd er vlot getakeld en volgde de nazit (ja inderdaad, die heb je elke dag!) onder genot van life muziek (!) en werd er heerlijk mosselen gegeten, och och och, wát een feest.

Helaas moet je dan toch ook weer naar huis en moet ik eerlijk bekennen dat dat eigenlijk het enige ....   van het weekend was. Je moet weer naar huis ... Maar jah, het is niet anders. Vol herinneringen, wat hebben we weer gelachen, wat wás het leuk, dankjewel allemaal, Rocco, Wesley en Barry in het bijzonder, maar ook Pieter, iedereen dankjewel!; volgend jaar zijn we er weer!

Hartelijk groet,

Jan de Haan (4367)


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U