CuliSail, jammer dat het maar 2 dagen was..

CuliSail, jammer dat het maar 2 dagen was..

Geplaatst op 30-08-2022  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Ewoud Krens

Aan alle zeilers in het bezit van een 16m2

Culisail, ontsproten aan het brein van Rocco Ladage, sportman in hart en nieren, promotor van dit weekeinde , liet de fiets staan en keerde  terug naar de boot.

De combinatie met het grote evenement Culinesse waar zeer bekende artiesten acte de presence geven en per avond duizenden bezoekers zich laven aan drank, eten en muziek, varen wij dit prachtige evenement.

 De watersportvereniging Buurman was de plek waar de boot met een mobiele kraan het water in werd getakeld, iedereen een eigen box toegewezen kreeg en tijdens het weekeinde vooral in de watten werd gelegd als deelnemer.

Zaterdagochtend welkom in het clubhuis, een gratis kopje koffie ( vers gezet met bonen ) en een stroopwafel om te beginnen.

Menig lid van de vereniging was ingeschakeld om ons te laten zeilen, mensen achter de bar, in de keuken, op het startschip, contraschip, finishschip….

Pieter Lanser had zich opgeworpen tot wedstrijdleider, geen sinecure met de heersende draaiende winden, ca. 40 meter diep water om te ankeren, en dan ook nog proberen een goede startlijn neer te leggen!

Het weer droog, windrichting Noord overwegend, windkracht 3 ,  ca. 12 km/uur, echter er waren ook stroken op het water waar geen wind te vinden was .

Alle deelnemers hebben wel in een wedstrijd een soort windwak mogen ervaren,  waarom zij wel en wij geen wind……

Maar aan elke zeildag komt een einde, dan begint de borreltijd , heerlijk op het terras uit de wind, allemaal zeilers en familieleden/vrienden.  De vereniging zorgde voor de borrelhapjes, jawel.

Leo Willemsen, inmiddels onze nestor was ook van de partij, zijn vriendin, Miep , luisterde zeer geïnteresseerd naar de verhalen van de zeilers en haar zoon, Rene, was helemaal uit Noorwegen over om mee te zeilen. Jan de vader van Rocco kwam even kijken hoe zijn familie het eraf had gebracht.

Jan de Haan uit het Brabantse met zijn dochter, de twee Arno’s uit Kralingen, Reeuwijk was van de partij, de broers Kats, Arjan de Groot, de organisatoren, Ladages, Wesley en Rocco, Reinout met Henk, zes boten uit Nieuwkoop, Lizette, een stuurvrouw die haar mannetje staat, kortom menig zeiler was er!

Na de eerste dag bleek de 4150 de beste papieren te hebben, de 4435 op zijn staart, de rest op enige afstand, allemaal wel met een reden waarom zij niet vooraan stonden in het klassement.

Zondagochtend vroeg weer ter plekke, heerlijk rustig, de stad om je heen maar een gewelddadig rustige atmosfeer na de festiviteiten  , heerlijk.  Weinig wind, geen geluiden.

Pieter nam met verve de tweede dag als wedstrijdleider ter hand, een aantal wedstrijden stonden er op het programma, na drieën zou er niet meer gestart worden , dan kwam volgens het draaiboek de volgende verrassing op de wal. Na diverse algemene terugroepen werd de laatste wedstrijd vanwege de tijd en het walprogramma geschrapt.

Rocco en Sylvia zorgden voor een heerlijke maaltijd met gekookte mosselen, heerlijk gekruid, muzikale omlijsting,  inmiddels werden de boten getakeld onder de bezielende leiding van Wesley en Barry, vele handen maken licht werk.

 De vereniging toonde zich een uitstekend gastheer, niets was te veel, we werden in de watten gelegd, nog vermeldenswaard is dat de vereniging twee keer de lunch verzorgde met heus Italiaans eten, heerlijke pasta in alle  soorten en maten .

Eigenlijk jammer dat een weekeinde zo kort lijkt te zijn, of gebeurt er zoveel dat de tijd heel snel lijkt te gaan ?

Nog wat bijzondere opvallende wetenswaardigheden, de 4150 won met hele oude zeilen…, één van de Katsbroertjes kwam hardlopend uit Gouda, geen auto nodig?, Sjaak steeg tot grote hoogte met zijn ( nieuwe ) bemanning, regelmatig voorin zeilend te vinden, de 4435 is een zware boot met een zware bemanning, waarom gaat die boot zo snel, Rocco met Geerke zijn schoonzoon, twee jaar niet gezeild, maar kwam heel aardig uit de verf, hijzelf was ook positief verbaasd, onze voorzitter met Henk als zijn bemanning mentaliteit toonden, doorgaan…, Leo, zijn boot na controle pas kan meegeven aan zijn zoon, Otto met zijn leuke partner eigen regels toepast, soms verrassend maar niet altijd logisch,  Bas in de 4391 overal te vinden is, met name vooraan, de gebroeders Kats heel vaak aan de goede kant van de startlijn te vinden waren, Lizette een vriendelijke vrolijke noot is, Johan met zijn vrouw je behoorlijk op de hielen kan zitten of anders niet van zijn plek af te zeilen is ..

En dan nog alle mensen,  die ook op de achtergrond bezig geweest zijn voor dit weekeinde , nogmaals hartelijk dank,

4398

Klik hier voor de einduitslag.

Foto's: Pieter Lanser & Foto album


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U