De Kleine Sneekweek: Iedereen aan elkaar gewaagd.. .

De Kleine Sneekweek: Iedereen aan elkaar gewaagd.. .

Geplaatst op 25-05-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Jansje Hoftstra

Vlak na het Houtevenement wordt ook de Kleine Sneekweek verzeild op het Sneekermeer. Veel mensen laten hun boten op het starteiland liggen omdat er maar drie dagen tussen beide evenementen zitten. Op zondag naar huis, op woensdag weer terug, helemaal prima!

De weerberichten waren in eerst instantie niet heel gunstig. Het weer wel, maar de wind niet. Op zondag leek het alsof er vier dagen windstilte aankwamen. Dit was gelukkig niet zo. Op donderdag en vrijdag was er een mooi lopend windje. Donderdag zonder trapeze, vrijdag af en toe met trapeze. Op zaterdag stond er meer wind. In de ochtend prima zeilbaar, in de middag af en toe echt krachtig. Zondag was er weer wat minder wind, prima afwisselende omstandigheden dus!

Op donderdag begonnen we met 1 wedstrijd. Dit werd wel een lange wedstrijd. We starten de dag met een uur uitstel waarna we van start gingen rond 13.00 uur. De wind draaide geregeld en zorgde ervoor dat het veld continu wisselde. Dit was op vrijdag ook zo, ook toen hadden we te maken met stevig winddraaiingen wat ervoor zorgde dat een heleboel mensen op kop hebben gelegen en ook weer achterin het veld belanden. Elke wedstrijd was iedereen aan elkaar gewaagd. Dit kon je zien doordat het (helaas) kleine veld van 12 boten superdicht op elkaar bleef varen. 1 verkeerde klap kostte zo 4 boten. Prachtig mooi zeilen op die manier!

Op zaterdag en zondag zeilde ik met Pieter Tjeerdsma. Eigenlijk zelf stuurman maar door gebrek aan bemanning voeren we samen. Helemaal prima voor die twee dagen. We hebben heerlijk gezeild en daarnaast op zondag ochtend nog genoten van een eigen gemaakte cake. Voor herhaling vatbaar!

Het was een topweek zo met het Houtevenement en de Kleine Sneekweek in 1 week. Op naar de komende evenementen!

Zie hier de uitslag: Uitslag 16m2 Kleine Sneekweek 2023

 


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U