Gouwe Ouwe verdient meer deelnemers!

Gouwe Ouwe verdient meer deelnemers!

Geplaatst op 10-05-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Reinout Klapwijk

Gouwe Ouwe 2023

Dagenlang Buienradar in de gaten gehouden want de voorspellingen waren niet al te best, althans… specifiek voor Kralingen 0 mm regen voor zaterdag voorspeld en 0,1 of zoiets voor zondag. Rond 16.00 uur welteverstaan.

Zaterdag inderdaad geen druppel en toch eigenlijk wel zonovergoten. Net genoeg wind om twee potjes te varen. Kortom, een heerlijke dag.

Zondagochtend, pijpenstelen, dwz… in Dordrecht. Gelukkig ligt Kralingen aan de andere kant van de Maas en ja hoor, een zonnetje en geen druppel. Tot de halverwege de prijsuitreiking maar ook dat bleek van korte duur. Zondag nog minder wind dan zaterdag en – Kralingen eigen – windwakken en baantjes wind op plekken die ik niet zag. Wie wel dan..?

Op zaterdag wisten Pieter Lanser en Bert Dalmolen het tweemaal het beste te raden of te gokken, gevolgd door Arjan de Groot en Ruud Heisterborg. Op zondag bleef het bij één wedstrijd en werd de hele plas een windwak. Ewoud en Anne Krens verdwenen uit beeld met de laatste zuchtjes, de rest bleef smachtend naar wind achter. Ook Pieter en Bert gokten verkeerd maar hun een na laatste plaats was genoeg om toch met de hoofdprijs naar huis te gaan.

In een groot veld zou je teveel punten aan de broek krijgen maar met de schamele 7 boten aan de start valt de schade mee.

Jammer jammer dat er slechts 7 boten aan de start kwamen. Er waren 9 inschrijvingen maar helaas moesten er twee door omstandigheden afzeggen.

Ooit was ook Kralingen een Zestienkwadraat nest, is er een speciale loods gebouwd voor 10 boten en stonden er velen op het terrein. In de loods staan er nog twee. De vrijgekomen plaatsen zijn ingenomen door O-jollen.

Met 14 Regenbogen, 16 O-jollen, 15 Twaalfvoetsjollen en ook 7 Valken was het niettemin een mooi schouwspel voor de vele bezoekers. Vanaf het clubgebouw en de bankjes aan de waterkant krijgen ze een prachtige show van ruime-windse starts op een meter of 30 afstand en een finish ‘voor de deur’.

Gratis koffie met iets lekkers bij aankomst, live muziek en heerlijke broodjes hamburger, saté, bal gehakt en warm vlees, vers van de BBQ maken de Gouwe Ouwe een gezellig evenement dat méér deelnemers verdient.

Reinout Klapwijk

Foto's: Foto's Gouwe Ouwe 2023

Uitslagen: Uitslagen Gouwe Ouwe 2023


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U