Houtevenement 25 & 26 Mei 2019

Houtevenement 25 & 26 Mei 2019

Geplaatst op 26-05-2019  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Bauke en Hemmo 2875

HOUTEVENEMENT2019-01In de groepsapp al de oproepen gezien om je op te geven voor het Houtevenement en de kleine Sneekweek.
Eigenlijk had ik al een mix van zakelijke en privé afspraak staan op 25 mei, dus was niet van plan om te gaan.
Maar toen Jansje Hofstra me een persoonlijk een bericht deed, eerst overlegt met Hemmo of hij ook kon en toen toch maar mijn plannen omgegooid en gelijk maar ingeschreven.
Ik kan me niet herinneren ooit aan het houtevenement te hebben deelgenomen, misschien ergens in de 80 er jaren? 12 deelnemers is natuurlijk niet heel veel, maar wel een mooi competitief veld leek me.
Bij elk evenement maak ik meestal een inschatting met een doelstelling. Doelstelling werd eindigen bij de eerste 5.
Eerste wedstrijd Windje N-NW 2-3 denk ik met flinke wind schiftingen, wat het een interessante en soms uitdagende wedstrijd maakte.
Albert Visser (4373) pakte van het beging de kop positie met achter hem een sterk zeilende Erik Groenveld (4411) Om de plaatsen 3 t/m 7 was een flinke strijd, met veel wisselingen.
Wij mochten zelf even aan een 2e plek ruiken, maar zakten in de laatste 2 raken af naar de 7e stek. Een paar flinke leer momenten.
Achteraf bleken Albert (4373) en Klaas (4365) een OCS te hebben geschoord. Zeker sneu voor Albert die een hele sterke wedstrijd voer.
Zo schoof de rest van het veld een paar plekjes door.
Zo spoedig mogelijk de 2e wedstrijd starten. De voor ons startende 30m2 werden na ca. 15 min terug gehaald, of dat dit nu kwam dat ze midden tussen de Pampussen terecht kwamen of door de grote wind draaiingen was niet helemaal duidelijk.
Dus uiteindelijk duurde het lang voordat wij ook konden starten.
Maar ook onze wedstrijd werd in het voor de windse rak eruit geschoten i.v.m. grote windraaiingen. Dus dan eerst maar naar de wal voor de lunch.
2e wedstrijd. Erik (4411) lag dacht ik de hele wedstrijd op kop tot het laatste rakje naar de finish, maar werd daar toch nog door Gerrit (4104) voor bij gedreven.
De wind viel helemaal weg waardoor we het laatste rak een soort hard doordrijven deden.
Het lukt ons nog om vanaf een 8e plak naar een bijna 4e plek te schuiven, door een privé vlaag, maar moesten daarna ook weer 2 inleveren wat resulteerde in 6e plek.
Zondag 3e wedstrijd Windkracht ZW 5 tot 6 Dus effe een ander mindset. Voor ons even instellen en een mooie training.
Dit jaar nog maar weinig gevaren en al tijden geleden dat we met harde wind voeren.
Ewoud Krens (4398) op kop met alweer een goed varende Erik Groeneveld (4411) op 2e plek.
Het lukt ons om van 5e plek (eerste ton) langzaam op te klimmen naar een 2e plek, maar gaven dat door een stomme fout weer uit handen aan Erik.
Uiteindelijk Erik en Arjen een OCS. Zo schoven wij toch weer door naar 2.
4e wedstrijd Weer vrij lang op het water moet wachten voor de 2e wedstrijd. De inner en outerloop baan functioneren wel goed, maar we moesten wachten tot dat het Pampus veld uit de innerloop baan was.
De wind was nog wat straffer en het was best hard werken en concentreren. Onderweg al enkele deelnemers met problemen.
Klaas en Jens de klauwval kapot? Anne Heerschop (3867) sloegen om (brr zo’n nat pak) Jantsje verliet ook het veld, en Erik zeilde ook de wedstrijd niet uit.
Gerrit vanaf het begin ruim op 1, Arjen 2, en wij mochten een 3e plek noteren. Lekker geplaneerd man!
We waren nu wat verlaat naar de lunch, en het was voor ons onduidelijk of en wanneer er gezeild zou worden voor de laatste wedstrijd.
Op de site en twitter van KWS niks kunnen ontdekken. Na een telefoontje met Gerrit hoorden we dat er vanaf 14:00 uur weer gestart zou worden.
Wij hadden de lunch nog niet eens op, dus snel lunchen en afrekenen. Bij de boot gekomen en het besluit genomen om de moeite niet meer te nemen, om dat we dat toch niet meer zouden halen.
Gerrit en Arjen zijn nog gestart en zijn na één rak gefinisht wat ik heb begrepen. Theo dik is nog wel naar het start schip gevaren, maar was ook te laat om nog te starten.
Was een mooie zeilerij en wij hebben ons prima vermaakt een wat geflatteerde uitslag voor ons door de diverse OCS’s, maar doelstelling gehaald.


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U