Inschrijving NK SPRINT 16m2 2022 geopend!

Inschrijving NK SPRINT 16m2 2022 geopend!

Geplaatst op 22-08-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur:

Inschrijving NK SPRINT 16m2 2022 geopend!

Met het NK fleetracen nog voor de deur zijn ook de voorbereiding getroffen voor het NK SPRINT 16m2. Op de mooie Loosdrechtse Plassen zullen we 17 korte wedstrijden in 2 dagen zeilen, tenminste, als het weer het toelaat natuurlijk. De wedstrijdleiding krijgt het druk?. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we met 10 tot 15 boten per start vertrekken. Op deze manier wordt het niet te druk bij de boventon. De wedstrijden duren ongeveer een kwartier per keer. We starten aan de wind, na een kruisrak ronden we de ton over stuurboord. Om de velden uit elkaar te trekken varen we richting spreader om vervolgens een mooi voordewinds rak te varen. Na het ronden van de onderton nog een stukje kruisrak richting de finish.

Zoals je leest zijn sprintwedstrijden anders maar daardoor des te leuker. De starts zijn belangrijk maar je kunt aan- en voordewind nog best wat goed maken. Als je het nog nooit geprobeerd hebt kan ik je het van harte aanbevelen!

Tussen de wedstrijden door worden we voorzien van een goede lunch. Zoals je van het clubhuis gewend bent staan de soep en kroketjes op ons te wachten. Zaterdag na het zeilen praten we na over wat er allemaal gebeurd is, intussen steken we de bbq aan en eten we gezellig met elkaar. Met een beetje geluk wordt er ook nog een muziekje gespeeld.

Alles bij elkaar een evenement om niet te missen en nog één voordeel… De week erop is de PIP, op dezelfde plas bij dezelfde verening. Je kunt je boot, overdekt, achter de slagboom onder het wakende oog van Mark de havenmeester achterlaten. Hoe fijn is dat!

Schrijf je voor 19 september in en ontvang 10,- Euro korting!

Vriendelijke zeilgroet,

Wesley Ladage


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U