Lijkt me leuk om een keer met je te zeilen...

Lijkt me leuk om een keer met je te zeilen...

Geplaatst op 16-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: L-iz en Wesley

Het is 30 april jl. en ik stuur Wesley het volgende berichtje: Hi Wes,
Vaar jij het NK sprint? En heb je al bemanning? Het lijkt me nl. een keer leuk om met jou te zeilen πŸ˜‰
Wesley antwoord dezelfde middag met: Hi, toevallig heeft Barry gister aangegeven dat hij niet kan en had verder nog niemand gevraagd. Ik zou ‘t erg leuk vinden hoor om met jou te varen. Misschien kunnen we dan lachend over de finish gaan. 😜
En ik weer: Absoluut lachend! En wat onwijs leuk!
 
Afgelopen vrijdag was het zover om af te reizen naar het verre Schildmeer! Drie en een half uur sturen vanuit Nieuwkoop en we zijn er. Ook team 3550 met Johan en Andrea en ook team 4432 met Kjell en Sven (de laatsten zijn zelfs via de oma van Sven die nog een stukje verder weg woont gekomen) hebben de moeite genomen dezelfde reis af te leggen en teams 3550 en 4435 gaan met z’n vieren gezellig eten in en nabij gelegen restaurant. Dat we iets te veel wijntjes op hebben blijkt wel uit de start van onze serie en met twee keer een tien hebben we dus al wat slechte resultaten te pakken. Hopelijk zijn dit de aftrekkers na 18 te varen wedstrijden.
 
Team 4378 met Jansje en Gerrit en team 4451 met Theo en Daniël gaan zeer voorspoedig van start met veel betere resultaten en hebben beide maar vijf punten na twee wedstrijden.
 
Gelukkig hebben Wesley en ik het samen zeilen snel onder de knie en de overige zeven wedstrijden van de zaterdag behalen we maar twaalf punten oftewel 3 x 1, 3 x 2 en een 3! En de tussenstand na één dag zeilen met mooie banen, een goede constante windkracht vier met regelmatig trapezewerk én een geolied comité onder leiding van Wim Wind en snelle ribs levert een zeven punten voorsprong op de 4378, een 16 punten op 4451 en 20 punten op team 4267 met Rogier en Greet. Maar vaak in tegenstelling tot het NK fleetracen is er bij een NK sprint nog zoveel mogelijk op de zondag, want we hebben immers nog negen wedstrijden voor de boeg!
 
Een gezellige bbq bij de vereniging hield de meeste zeilers bij elkaar.
 
Zondagochtend 10 uur de eerste start van dag 2. Op het programma: voor de snelle lunch vijf wedstrijden achter elkaar en na de lunch die we keurig op het water uitgereikt krijgen nog vier. We starten wederom niet heel sterk met een achtste plaats en moeten ook gelijk na de start terug omdat we te vroeg over de lijn gedrukt zijn, maar het herstel kwam gelukkig gelijk met een tweetje. De derde (12e van de serie) wedstrijd blijkt achteraf een ‘aftrekker’ te zijn en daarmee vervallen er 11 punten.
 
Wacht eens even er is een kaper op de kust en wel in de vorm van team 4373 met de broers Albert en Ulbe! Met gemak hebben ze tot nu toe vandaag een zes én twee keer de winst neergezet! Leuk om te vermelden, maar Ulbe staat op een wonderlijk lenige manier helemaal krom in de trapeze het veld te bekijken en onderwijl stuurt Albert geroutineerd de boot naar voren.
 
Een ander team wat we in de gaten moeten houden zijn Jaap en Janniek, want al met al hebben die zondag de beste resultaten neergezet en stijgen van de zevende plek op zaterdagmiddag naar de tweede plek in het eindklassement! Gefeliciteerd vader en dochter!
 
Ook wil ik even noemen dat we Auke en Gertjan van harte welkom heten in onze klasse, want zij zijn onlangs de nieuwe eigenaar geworden van 4429 en doen gelijk goed mee, maar kenden net als team 3550 (Johan en Andrea) pech met het uitrukken van de grootschootbevestiging.
 
Alle zeilers bedankt voor de tegenstand, organisatie en vrijwilligers voor alles op de wal en op het water!
 
En we willen Allard heel veel beterschap wensen met zijn kaak en heel fijn dat je samen met Eline wel bent geweest en twee wedstrijden hebt gevaren waardoor wij ons naast evenementenwinnaar Nederlands Kampioen sprint 16m2 klasse 2024 mogen noemen! Voor Wesley zijn eerste wimpel, voor mij de tweede, maar wat een emotionele is dit! Taco en papa het is ons gelukt! Deze draag ik aan jullie op! XX
 
Sportieve groet,
 
TEAM 4435,
Wesley Ladage
Lisette den Oudsten-Baas

Uitslagen: zie eindstand-nk-16m2-sprint-2024.pdf

 Fotos: zie Fotoboeken


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U