NK 16m2 2022 op het Slotermeer

NK 16m2 2022 op het Slotermeer

Geplaatst op 05-10-2022  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Wouter van Catz

Op donderdag 8 september ontstond er een file op de Eastwal in Balk. Een rij auto’s met houten boten er achter stond geparkeerd. Sommige mensen waren druk bezig met de boot; dekzeil eraf, spullen er in of er uit en soms een lapje erover. Anderen maakten een praatje met de buurman. Ogenschijnlijk een ontspannen tafereel. Totdat je opvalt dat sommige mensen iets meer gespannen zijn dan normaal. Ze zijn uitgerust, staan scherp en hopen dat ze voldoende in ‘NK-vorm’ zijn. De vraag die echter bij iedereen door zijn hoofd gaat is: hoe oud is mijn zwemvest eigenlijk?

Op vrijdag liggen we met 40 boten op een startlijn op het Slotermeer. Wij kiezen de pin-end van de startlijn, mijn persoonlijke favoriet, en realiseren ons al snel dat een vlag midden op een grote sloep met een lange ankerlijn een recept voor drama is. De laatste bootslengte van de startlijn is namelijk nauwelijks te gebruiken, maar een ‘gelukszoeker’ zal dit toch proberen. En ja hoor, vlak voor de start duikt iemand er onder door om zichzelf en ons volledig klem te varen. Gelukkig een algemene terugroep. Maar uiteindelijk zijn we weg en kunnen we genieten van 4 mooie wedstrijden die van alles in zich hebben. Vlagen, windwakken en stevige winddraaiingen komen allemaal langs en maken het voor iedereen lastig. Dat is te zien aan de uitslagen want niemand komt de 1e dag zonder kleerscheuren door, behalve Bob en Thijs…

De 2e dag begint met een wind die op zoek moet naar stabiliteit. Zowel de richting als de kracht variëren sterk waardoor het comité meerdere keren een start moet afbreken om de baan te verleggen. Maar voor de lunch varen we uiteindelijk 2 hele mooie wedstrijden en varen we enigszins verbaasd naar de kant om daar te lunchen. Met de wetenschap dat er weinig wind zal zijn op zondag, varen we zaterdagmiddag nog 2 wedstrijden. Waar in de ochtend echter voldoende geduld was om te wachten op goede omstandigheden, worden ’s middags naar mijn mening wedstrijden gevaren waar zelfs een internetgokker voor terug zou deinzen. Gelukkig hebben we in Bob en Thijs onbetwiste kampioenen die het hele kampioenschap geen fouten hebben gemaakt, ook niet op zaterdagmiddag.

Wouter van Catz

PS: Er zijn door Thomas Vaer Fotografie mooie foto's gemaakt. Die kun je hier bekijken


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U