NK Fleetracen Sneek: Inschrijving geopend!

NK Fleetracen Sneek: Inschrijving geopend!

Geplaatst op 02-07-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wesley Ladage

8, 9 en 10 september NK 16m2 2023 Sneekermeer

bob-thijs

Foto: Pieter Lanser

Voor je het weet is het zover, ons NK fleetracen 2023, op het mooie Sneekermeer! De voorbereiding zijn in volle gang om er een groots en succesvol NK van te maken. Vanaf nu kun je hier inschrijven, wij gaan er vanuit dat snel velen zullen volgen!

De uitvalsbasis voor ons NK zal de Roerkoning op het starteiland worden. Voor degenen die hier niet bekend zijn; de Roerkoning is het trainingscentrum en clubhuis van de Koninklijke Watersport Vereniging Sneek (KWS), met eigen haven! Drie dagen alles en iedereen op het starteiland is de garantie voor een TOP-EVENEMENT!

 Wat kun je allemaal verwachten tijdens ons NK?

Om te beginnen natuurlijk drie dagen fantastische zeilwedstrijden onder begeleiding van de wedstrijdleider Menno Huisman en team.

Iedere boot een eigen ligplaats

In de week voorafgaand krijgen jullie een persoonlijke ligplaats toegewezen. Het nummer dat je toegewezen krijgt correspondeert met het nummer op de kade. Er zijn voldoende ligplaatsen in de haven voor de Roerkoning. Om ervoor te zorgen dat je niet iedere keer op zoek moet naar je spullen als je aanlegt hebben we het idee van 2019 gekopieerd je een vaste plaats toe te kennen. Dit zal dan gedurende het NK jouw ligplaats zijn.

Overnachten geen probleem

Via de pont kun je heel makkelijk met je caravan, vouwtent of camper het starteiland op. Er is voldoende ruimte om te kamperen. Voor tarieven en mogelijkheden klik hier.

Een andere optie voor overnachten op het eiland is de Roerkoning. Voor €17,50 per nacht kan er door de deelnemers en eventuele aanhang gebruik worden gemaakt van de slaapzalen in de Roerkoning. Om een slaapplaats te reserveren kun je jouw gegevens hier invullen. Betalen gaarne direct bij aankomst.

Uiteraard zijn moederschepen ook welkom. Geef bij inschrijving aan hoe lang het moederschip is, dan kijken wij samen met de havenmeester naar een mooie plek dicht in de buurt van de Roerkoning. De tarieven voor 2023 zijn: Per boot en per overnachting €1,50 per meter, incl. stroom, milieuheffing en btw. Voor niet-ingezetenen van de gemeente Sudwest-Fryslan worden ligplaats- kampeertarieven verhoogd met toeristenbelasting a €1,25 per nacht. Voor meer info klik hier.

Er word prima voor ons gezorgd, ook de inwendige mens!

De vrijwilligers van de KWS zullen iedere ochtend aanwezig zijn om ons te voorzien van koffie/thee en tussen de middag als we aan de kant komen kan er ook geluncht worden in de roerkoning met diverse broodjes en tosti’s tegen bodemprijzen. Na de wedstrijden zal de bar ook geopend zijn en sluiten we de dag af met een borrel.

We hebben ook een goede samenwerking met het Foarunder! De nieuwe uitbater wil ons van alle gemakken voorzien. In de volgende nieuwsbrief staat een link naar een voor ons gemaakte bestelsite. Je kunt dan heel eenvoudig lunchpakketje bestellen of alvast reserveren voor een diner (donderdag of vrijdag) waar voor een leuk bedrag een samengesteld menu word geserveerd.

Op zaterdagavond zal ons traditionele diner (eten aangeboden door de klasse) en aansluitend onze feestavond in het Foarunder plaatsvinden. De ervaring leert dat de feestcommissie inmiddels garanties voor gezelligheid afgeeft, we verwachten dan ook dat iedereen aanwezig zal zijn deze leuke avond. Mocht je aanhang mee willen nemen, geen probleem, tijdens het inschrijven kun je extra diners bestellen.

Jij komt toch ook?

De ervaring leert dat we elkaar aansteken. Wacht dus niet en schrijf je direct in! De uiterste inschrijfdatum is al op 27 augustus, dit om het laatste stuk van de organisatie in goed banen te leiden. Helaas moeten we streng zijn en kunnen we geen boten meer toelaten na deze datum. Nog een reden om je direct in te schrijven, dan kun je het niet meer vergeten?


In ieder geval tot ons NK!

Vriendelijke zeilgroet, Wesley


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U