Paashaas bij Elfhoeven "best wel succesvol!

Paashaas bij Elfhoeven "best wel succesvol!

Geplaatst op 02-04-2024  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Arjan de Groot

Paashaas 2024

Vele jaren begonnen wij pas met de wedstrijden begin mei met de Gouwe Ouwe maar nu al het 2e opvolgende jaar dat ik met Ruud de Paashaas wedstrijden mag beleven.

Met 75 Inschrijvingen over 6 klassen mogen we deze wedstrijden best wel succesvol noemen.

Zaterdagochtend rond 07.00 uur vertrokken om zeker op tijd bij de kraan te staan.

Na 20 km te hebben gereden ging het regenen en hoe dichter ik richting Rotterdam reed, des te sneller gingen de ruitenwissers. Ik keek er echt naar uit om lekker te gaan zeilen……….NOT dus.

Maar…….. na Ommoord brak de lucht en hield het regenen min of meer op.

Eerst bakkie leut bij Ruud en daarna naar de vereniging.

Strakke organisatie, trailer met boot afkoppelen, auto wegzetten, boot de plomp in, trailer werd door een trekker + coureur naar het parkeerterrein gebracht.

Optuigen en zeilen maar.

Een heerlijk lopend windje gaf, ik denk, velen van ons het gevoel van: dit is wel lekker om zo te beginnen in plaats van Windkracht 4-5 met vlagen, koud water en 12 graden.

Hoe de wedstrijden zijn gegaan, is niet goed te reproduceren omdat er veel verschuivingen zijn geweest en uiteindelijk ook te raadplegen in de uitslagen.

Zaterdag 3 wedstrijden en zondag slechts 2 wedstrijden vanwege weersverwachting (onweer), een knap moeilijke beslissing van de wedstrijdleider en alle begrip hiervoor.

Wel weet ik dat er best wel leermomenten qua regelgeving zijn geweest waarvan ikzelf dacht dat dat anders was.

Loefwaarts/lijwaarts voor de wind was het gevalletje en, net zoals wijzelf op zaterdag, hebben wij op zondag met iemand anders ook zo’n gevalletje aan de hand gehad en die wist het blijkbaar ook niet goed (of deed alsof). Ik schrijf bewust geen namen op want die zeilers waar het om gaat weten het heus wel.

Verder is en blijft Elfhoevenplas een lastig water om de juiste klappen te maken bij bepaalde windrichtingen.

We weten inmiddels uit betrouwbare lokale bronnen dat wanneer we naar boei G of H moeten zeilen dat deze boeien vanuit de plas over bakboord aangezeild moeten worden want over stuurboord langs het kantje kom je er nooit vanwege valklappen en windstiltes.

Dit snappen we wel en voeren dat ook wel netjes uit, het enige is dat wij van uit die bronnen nooit de info krijgen hoe laat dat dat gebeurd want als we vanuit de plas dat doen, zien we dat het langs de kant vele malen beter is.

Vervolgens ga je de volgende keer dat toch anders doen en dan merk je dat het over bakboord uit de plas komen dan weer beter is en 1 keer raden waar wij toen lagen.

Ook dat is zeilen en daarvan leer je incasseren, kortom heerlijke sport.

Proficiat Hannie en Geert met jullie mooie serie, Sacha en Hans met de meeste 1-en, Ruud  die samen met Arjan de meeste 6-en bij elkaar voer en Ed en Jan de meeste negens haalden. Zie hier de uitsagen

Klein puntje voor de organisatie m.b.t uitslagen lijsten: zowel de 4150 als de 4435 hebben wel met bemanning gevaren!

Graag met z’n allen naar de Gouwe Ouwe op 4-5 Mei.

 Groet,

4150

1000034213

2e plaats: Hans van Drunen en Sascha Baas

1000034216

1e plaats Geert en Hannie Geelkerken


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U