Primus Inter Pares 2023 & Jeugd-PIP 2023

Primus Inter Pares 2023 & Jeugd-PIP 2023

Geplaatst op 17-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bob Heineke/Reinoud Klapwijk/ Jeroen van Catz

Beste kampioenen en zeil-liefhebbers,  
 
Over 3 weken is het weer zo ver...  op 7 en 8 oktober strijden nationale en internationale kampioenen om dé blauwe wimpel van het jaar… de Primus Inter Pares (PIP). Oftewel de “Eerste onder zijn gelijken”. Dit kampioenschap wordt georganiseerd door de organiserende autoriteiten (OA) bestaande uit de 16m2 Klasse Organisatie, i.s.m. het Watersportverbond, de Gooise Watersportvereniging De Vrijbuiter & de RS Aero Klasse Organisatie en vindt plaats op de Loosdrechtse Plassen.

deelnemers-pip-2022Per jaar worden zo’n +/- 80 Nederlandse kampioenschappen verzeild en blauwe wimpels uitgereikt. Daarnaast zijn er ook vele Europese en Wereldkampioenschappen waaraan Nederlanders succesvol deelnemen.
Meedoen aan de PIP is mogelijk voor zeilers die:
- Nederlands kampioen in de zeil-, kite-, of windsurfsport zijn geworden tijdens een NK met 20 of meer deelnemers.  
- Europees of Wereldkampioen zijn geworden met 20 of meer deelnemers.
- Deelgenomen hebben aan de (jeugd-), para-, of Olympische spelen.
- Tevens kunnen individuele zeilers door de OA uitgenodigd worden d.m.v. een ‘wildcard’.
 
Dit jaar is er op 7 en 8 oktober ook weer een speciale Jeugd-PIP voor zeilers tot 18 jaar die Nederlands, Europees ofimg-6437-2048x1536 Wereldkampioen zijn geworden. De Jeugd-PIP wordt een tweejaarlijks terugkerend evenement, waarin kampioenen verspreidt over twee seizoenen het tegen elkaar op gaan nemen voor de titel beste Jeugd Plassenzeiler van Nederland. Voor de jeugd worden de wedstrijden verzeild in RS Aero’s.
 
Nieuw dit jaar is dat naast de wedstrijden, tevens de jaarbijeenkomst van het Platform Wedstrijdsport plaats vindt bij De Vrijbuiter op de zondag van de PIP. Zo zijn niet alleen vele kampioenen aanwezig, maar ook vele bestuurders van wedstrijd- en klassenorganisaties, officials en o.a. trainer/coaches. Een uitgelezen moment om, ook na afloop van de wedstrijden en de jaarbijeenkomst, de ontknoping van de PIP te volgen en voor alle aanwezige van gedachten te wisselen in een weekend waarin zeilen, traditie en de toekomst van de sport centraal zullen staan.
 
img-8992Daarmee bewerkstelligt de PIP dit jaar niet alleen een kruisbestuiving van zeilkennis tussen eigenaren en kampioenen op het water, maar ook van zeilers onderling op de wal over uiteenlopende onderwerpen binnen de zeilsport. Een mooie mijpaal in de geschiedenis van één van Nederlands mooiste zeilklassiekers.
 
HEEL BELANGRIJK VOOR DE KAMPIOENEN VAN 2023:
Méér informatie vindt u op https://www.16m2.nl/primus-inter-paris (incl. de link voor kampioenen die een uitnodiging hebben ontvangen, om zich aan te melden).

 

 

 

 

thumbnail-logototaal


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U