Reorganisatie Culisail

Reorganisatie Culisail

Geplaatst op 30-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wesley Ladage

Afgelopen jaren hebben we met veel plezier dit evenement georganiseerd. Groeiend aantal deelnemers en veel vrijwilligers die ons in de watten leggen. Een combinatie van leuk zeilen, soms wat lastig door de hoogbouw, culinaire standjes van lunches en traditionele mosselen tot, voor de liefhebbers, toegang tot het naastgelegen evenement ‘Culinesse’. En toch hebben we besloten dit evenement geheel te reorganiseren.

Veel van u hoor ik denken: Wat, dat kan toch niet? En toch doen we het om de volgende redenen:

  • Het begin van dit seizoen laat lage opkomsten zien bij de evenementen. Een reden kan zijn dat mensen het moeilijk kunnen combineren met andere verplichtingen.
  • Hoeveel weekenden plan je voor zeilen? En hoe zit dat met bemanning vinden die ook deze weekenden vrijmaken? Wellicht Budget?
  • Om bovenstaande redenen hebben we besloten het evenement alleen op zaterdag te laten plaatsvinden. Niet getreurd, voor de fanatiekelingen, die kunnen zich inschrijven voor ‘de onderlinge’ van zondag.
  • De locatie aan de zevenhuizenplas, WSV Buurman is fantastisch leuke plek maar niet ingericht voor 16m2 zeilers. Er zijn een paar enthousiaste zeilers die het best leuk vonden om wat hand en spandiensten te doen echter hebben ze nu aangegeven dat we zelf de vrijwilligers moeten zoeken.
  • Daarnaast moeten we extra kosten maken voor het inhuren van een takel en zijn het startschip en bijboten verreweg van ideaal te noemen. We maakten gebruik van andermans privé boten.
  • Er waren maar weinig mensen die gebruik maakten van de gratis toegangskaarten van Culinesse.

Hoe zien we Culisail voor ons?

De naam ‘Culisail’ houden we in ere. We blijven ons onderscheiden door er een culinair tintje aan te geven. De lunch zal ietwat luxer zijn dan je wellicht gewend bent en na het zeilen voorzien we iedereen van voldoende, terplekke gemaakte verse mosselen.

Maar we komen natuurlijk ook voor het zeilen! Aangezien we maar 1 dag varen willen we een half uurtje eerder van start, namelijk om 10:30u. We varen dan wedstrijdjes van max een half uur. 3 of 4 wedstrijdjes voor de pauze en nog 3 of 4 na de pauze. 6 tot 8 wedstrijden geeft een terechte winnaar. Aangezien het zaterdag is hoeven we niet om 15:30u van het water te zijn, het mag tenslotte iets later worden. Jouw partner is immers blij want je kunt de hele zondag bij hem/haar zijn, tenminste, als je dat wilt natuurlijk want voor de fanatiekelingen is er ‘de onderlinge’ op zondag. Hiervoor kan je je hier inschrijven. We zijn heel benieuwd hoeveel mensen toch blijven. Zie het als experiment.

We hebben ‘WSV Noord-Zuid’ en Edwin Tijsterman gevraagd ons evenement te omarmen en het evenement op de ‘Nieuwkoopse plassen’ te gaan varen. Ondanks al een volle agenda hoefden de mannen niet lang na te denken, wat een enthousiasme, aan hen ligt het niet.

Bij voldoende inschrijvingen zorgen we ook voor wat entertainment. Uiteraard zijn partners, familie, kennissen welkom, laat even bij inschrijving weten hoeveel mensen er blijven zodat we niet zelf heel de week mosselen hoeven te eten😊. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Schrijf je direct hier in.

Wesley Ladage


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U