Schildweek 19 t/m 25 Juli 2019

Schildweek 19 t/m 25 Juli 2019

Geplaatst op 25-07-2019  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Mijke & Theo

Schildweek 2019De Schildweek is alweer even geleden, sorry voor het laat ingestuurde stukje over deze leuke zeilweek. Donderdag, na de prijsuitreiking, ben ik direct nog op een windsurf vakantie gegaan naar Zuid-Frankrijk.

De schildweek zeil in nu al vanaf mijn 6de. De laatste 5 jaar zeil ik deze nu in de 16m2 waarvan 4 jaar samen met Mijke. Afgelopen jaar stond weer in het teken van een gezellige boel op het wat onder leiding van een nieuwe wedstrijdleider. Ook op de wal was het programma goed gevuld. Het weer zorgde weer voor net het beetje extra. Elke dag 30 graden plus, met alle verschillende krachten wind uit alle richtingen.

Voor de 2de keer dit jaar ben ik derde geworden bij een groot evenement, dus ik begin het stukje schrijven een beetje te leren. Het programma van de schildweek krijgt de laatste jaren een beetje een vaste vorm. In het weekend 4, door de week nog eens 5 wedstrijden en een walprogramma dat elke avond wat iets te bieden heeft voor jong en oud. Dit jaar waren er in het weekend ook 50 ‘oude deuren’ (surfplanken) aanwezig. Omdat deze voor ons aan starten was het, het eerste rak even oppassen op enkele verdwaalde surfers.

Het weekend ging voor ons niet gelijk voor de wind. Gelukkig hebben we vanaf zondag middag de juiste koers uit kunnen zetten naar een mooi resultaat. Vanaf maandag zakte de wind er langzaam uit waardoor het meer avond wedstrijden werden, maar de potten werden er niet minder op. Doordat er op dinsdag pas laat op de dag 2 wedstrijden werden gevaren was de nachtwedstrijd een dagje opgeschoven. De Nachtwedstrijd is 1 van de mooiste wedstrijden, heel veel jeugd stapt dan in de 16m2, schakel en polyvalken en proberen als snelste met overvolle boten de baan rond te komen. Helaas konden we op donderdag niet een mooie finale zeilen. De prijsuitreiking volgde op de donderdag dan ook relatief vroeg. Hierbij gaf Gerrit aan dat hij dit jaar voor de 44ste keer mee heeft gedaan aan de schildweek en hem dit jaar ook weer heeft gewonnen! Gerrit en Fokke van harte gefeliciteerd met jullie overwinning.

Met de schildweek achter de rug en een lekkere vakantie zijn wij klaar voor een mooi NK op Sneek.

Tot snel allemaal,

Mijke & Theo


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U