Schildweek weekend 18 & 19 Juli 2020

Schildweek weekend 18 & 19 Juli 2020

Geplaatst op 22-07-2020  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Jens Jongsma

002Eindelijk was het dan zover, de 4419 weer uit het hok om een weekend te gaan wedstrijdzeilen.
Voor mijn gevoel een eeuwigheid geleden. Vrijdagmiddag met Camper en boot vertrokken voor een ouderwets weekendje Schild.
Nadat Job en ik vrijdagmiddag nog even met een klant mee moesten varen vanuit Zoutkamp kwamen we rond het avonduur aan.
Luifel uit, biertje uit de koelkast: het weekend is begonnen.

Na het palaver van wedstrijdleider Wim hebben we de boel opgetuigd en zagen we 17 bootje de haven uit varen. Een mooi veld vanuit het hele land.

Er stonden 3 wedstrijden gepland op een prachtige zeildag. Voor de middagpauze hebben we 2 prachtige wedstrijden kunnen varen met een mooie stabiele wind (lees windkracht, zeker geen richting… haha). Tijdens een lekker broodje bal op het terras aan het meer bleek echter wel dat we de meeste wind van de dag wel gehad hadden, daar kon zelf wedstrijdleider Wim (Wind) niets aan veranderen. We hebben het die middag nog wel geprobeerd maar helaas zonder succes.

Na dag 1 stonden Reinout en Ruud 4452 op een mooie eerste plaats met een 5 en een 1. Gevolgd door Theo en Daniël 4451 met een 4 en 2 en het podium werd compleet gemaakt door Bas en Leonie 4391 met een 2 en een 6. Het beloofde een spannende 2e dag te worden maar natuurlijk hebben we s’avonds eerst nog even gezellig met z’n allen gegeten en wat is het dan weer leuk om iedereen weer even te zien en te spreken.

Dag 2 begon wederom met een mooi lopend windje… De afgelast middagwedstrijd van zaterdag zou deze dag ook nog ingehaald worden dus we hadden een strakke planning.

De eerste wedstrijd van Zondag mochten we zelf (na een matige eerste dag) ook weer eens voorin meestrijden. Het werd een prachtig gevecht met 4 boten waarbij ieder zn eigen weg koos op dit prachtige ruime meer. Bij de finish bleken wij de gelukkige en was het eerste paaltje van het seizoen gevaren, dat geeft de burger weer moed. Op de voet gevolgd door de 4354, de 4391 en de 4452.

Snel door naar de 4e pot waarbij de wind hier en daar alweer wat dunnetjes begon te worden. Ook dit was windraaiing technisch weer een onderhoudende wedstrijd. Maar uiteindelijk komen de besten van het weekend altijd naar boven en zo kwamen we tot een einduitslag. Omdat we wederom in de middag niet voldoende en stabiele wind hadden om nog een wedstrijd te varen.

Bas en Leonie wonnen met een strakke serie: 2.6.3.1 en kwamen daarmee op 12 punten, net als Reinout en Ruud, die overigens de hoofdprijs voor de meeste kilometers in één weekend glansrijk op hun naam schreven. Met een 5.1.4.2 behaalden ze eveneens 12 punten en daarmee mooie 2e plaats in het klassement. Dankzij een goede 2e dag mochten wij zelf nog naar een 3e plaats klimmen maar wel op respectievelijke afstand: 22 punten met een 7.11.1.3

I
k wil graag de organisatie en alle vrijwilligers bedanken voor weer een heerlijk weekendje schild. Gezelligheid, gemoedelijkheid en gastvrijheid kun je aan deze vereniging wel overlaten.

Blij dat we weer met zn allen het water op mochten. Op naar de volgende!

 

Groet,

Jens Jongsma & Job Modderman (4419)


Uitslagen:

2020-schildweekweekend-uitslagen


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U