Toerweekend Weerribben-Zwartewater

Toerweekend Weerribben-Zwartewater

Geplaatst op 09-07-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Win Pap

Op 3 en 4 september aanstaande organiseert de 16m2 klasseorganisatie vanuit “Aan ’t Wiede” , de thuishaven van de ZV Belterwiede in Wanneperveen, haar tweede toertocht van dit jaar.

Voor deze toertocht waaraan iedere 16m2-zeiler kan deelnemen (je hoeft nergens lid van te zijn en ook ongemeten kwadraten of kwadraten met een polyester romp zijn van harte welkom) verzamelen we ons op zaterdagmorgen 3 september om 9.30 uur bij jachthaven/camping “Aan ‘t Wiede”, Veneweg 247 Wanneperveen.  Daar worden de boten die op de trailer komen te water gelaten en kunnen vervolgens de auto’s en trailers geparkeerd worden.

Bij een kopje koffie nemen we dan aan de hand van een kaartje het plan voor die dag door.

toertocht-weerribben-2022

In grote lijnen ziet het plan er als volgt uit:

Vertrek op zaterdagmorgen rond 10.30 uur. We varen dan (rode stippellijn) via de Beukersgracht, het Meppelerdiep en het Zwarte Water richting Hasselt. We  overnachten in Zwartsluis in Hotel Zwartewater. Deelnemers echter die in de buurt wonen of zelf voor overnachting zorgen (in de kwadraat?) zijn daar vrij in. Bagage voor o.m. de overnachting kun je bij vertrek ’s morgens meegeven. Per auto wordt deze bagage naar Zwartsluis gebracht. 

Op zondag gaat de tocht (blauwe stippellijn) van Zwartsluis – via de Arembergergracht, Ronduite, Beulaker, Walengracht, Giethoornse Meer en Noorderdiep richting Blokzijl en van Blokzijl terug naar De Belter.

Zowel op de zaterdag als de zondag doen we daar waar het een beetje in de planning uit komt natuurlijk een terrasje aan. Op zondag kun je daarbij bijvoorbeeld denken aan Geertien (Muggenbeet). 

Kosten:

Per boot (2 pers.):  €  65,-    (dit is inclusief diner op zaterdag in Hotel Zwartewater).

Extra persoon:       €  32,50  (inclusief diner op zaterdag)

Overnachting Hotel Zwartewater:             € 118,50   (2 persoons kamer inclusief ontbijt)

NB: er zijn 5 2-peroons kamers voor overnachting 3-4 september gereserveerd bij Hotel Zwartewater. Dus wees er snel bij!.

Takelen boten in Wanneperveen:             €   15,-      (in en uit het water)

Inschrijven: U kunt u hier inschrijven


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U