Van uw voorzitter (1)

Van uw voorzitter (1)

Geplaatst op 24-04-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jeroen van Catz

Van uw (nieuwe) voorzitter

De kop is er af, en dat slaat zowel op het zeilseizoen als de start van het nieuwe bestuur.

Tijdens de drukbezochte ALV op 12 maart in Sneek heb ik het vertrouwen gekregen om de komende tijd jullie voorzitter te mogen zijn. Dank voor dat vertrouwen! Het is een eer om deze functie te mogen vervullen voor deze mooie klasse.

 Ik heb met volle overtuiging ‘ja’ gezegd tegen deze mooie bestuursfunctie. Waarom? Het afgelopen jaar heb ik al een tijdje meegelopen met Reinout en Sjaak om te zien wat er allemaal reilt en zeilt binnen deze klasse-organisatie. En wat mij vooral bij is gebleven dat deze twee heren goed op elkaar ingespeeld waren en dat de bestuurszaken perfect onder controle waren. Des te meer reden om met een gerust hart in te stappen. Voor mij ook gelijk de gelegenheid om Reinout nogmaals te bedanken voor al zijn inspanningen als voorzitter in de afgelopen jaren. In een toch wel enigszins turbulente periode heeft hij ervoor gezorgd dat de klasse-organisatie op koers bleef. Een mooie prestatie. Uiteraard heeft hij dat niet alleen gedaan, maar ook met Sjaak in de functie als secretaris en penningmeester. Met z’n tweeën hebben deze heren een behoorlijke berg werk verzet waardoor de KO staat waar deze nu staat. En daar mogen we hen dankbaar voor zijn. Ik ben dan ook erg blij dat Sjaak heeft aangegeven aan te willen blijven als penningmeester. Goed voor het historisch besef en de continuïteit.

Dat gezegd hebbende is per 1 januari 2023 het bestuur al uitgebreid met Betty Gietema als secretaris. Daarmee is het dagelijks bestuur compleet. Maar dat is nog niet alles want per 1 januari zijn ook Theo Dik, Jan de Haan en Reinier Siebrand als commissaris toegetreden tot het bestuur. Tijdens de ALV was nog niet exact duidelijk wat hun takenpakket in het bestuur zou gaan worden maar inmiddels is dit wel bekend. Deze drie heren gaan een commissie vormen die zich bezig gaat houden met een aantal taken/onderwerpen. Allereerst nemen zij de promotie van de KO in brede zin voor hun rekening, denk daarbij o.a. aan het activeren en enthousiasmeren van het promotornetwerk en het bieden van ondersteuning in de organisatie van evenementen. Daarnaast zullen zij ook de onderwerpen op technisch gebied (zoals vernieuwing klasse-voorschriften en out of competition bootcontroles) oppakken. We zijn erg blij met deze uitbreiding van het bestuur omdat we zo nog meer handen hebben om onze ambities waar te maken. Eén daarvan is er voor zorgen dat we meer boten op het water krijgen, want dat is toch waar we het uiteindelijk voor doen. Hebben jullie daarvoor suggesties, laat het vooral weten!

 Dan naar het zeilen, de eerste wedstrijden van het seizoen zitten er op. De Paashaaswedstrijden bij GWV Elfhoeven waren drukbezocht en erg gezellig, een fantastisch mooie start van het zeilseizoen met een meer dan terechte winnaar. Wesley Ladage met dochter (zaterdag) en Barry Herben (zondag) hebben afgetekend gewonnen. Klik hier voor het verslag van Geert en Hanny Geelkerken (4394).
Het tweede evenement op de kalender was de aftrap van het seizoen in het Noorden met de Openingswedstrijden bij de KWS Sneek. Vermoedelijk was het toch nog wat koud en de voorspellingen niet optimaal, want met slechts 4 boten aan de start was de opkomst toch wel erg laag. Dat moet en kan beter. Van de deelnemers hoorde ik desondanks erg positieve geluiden en mij werd toevertrouwd dat de thuisblijvers toch echt wat gemist hebben. Klik hier voor het verslag van Ilse Helder en Bas Mandemaker (4391).

 Achter de schermen wordt er ondertussen hard gewerkt aan de organisatie van de diverse evenementen op de zeilkalender. Wil jij Zeiler van het Jaar worden? Pak deze kalender er eens bij, maak afspraken met je bemanning(en) en plan die evenementen vast in (en schrijf je ook in).

Goed om nog even te benoemen, ik heb het dan niet alleen over de zeilwedstrijden maar ook over de Toerweekenden. Dit weekend heeft het eerste toerweekend van dit jaar in Heeg plaatsgevonden. Mocht je nu niet in de gelegenheid zijn geweest, schrijf je vooral in voor het Toerweekend op 16 en 17 september in Joure.

Tot slot nog het volgende, tijdens de ALV is de nieuwe Kwadraat & Praat uitgereikt, en bij diegenen die niet aanwezig waren, is deze inmiddels op de deurmat gevallen. Wij hebben er in ieder geval weer veel leesplezier aan beleefd. Reinout heeft hier veel tijd en energie in gestoken maar tegelijkertijd aangegeven dat dit voor hem de laatste keer was. Met het vertrek van Reinout zoeken we dan ook één of meerdere leden die de organisatie van het samenstellen van dit mooie jaarboek op willen pakken. Naast dat de Kwadraat & Praat een mooie terugblik op het afgelopen jaar geeft, verbindt het ook de leden van de klasse-organisatie. Wil je hierin jouw steentje bijdragen of heb je hier ideeën over, dan horen we dat graag!

Graag wens ik jullie een heel mooi zeilseizoen toe!

Tot ziens op of langs het water.

 

Jeroen van Catz
Voorzitter 16m2 Klasse-Organisatie


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U