Van uw voorzitter (13)

Van uw voorzitter (13)

Geplaatst op 02-01-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Reinout Klapwijk

Gelukkig Nieuwjaar

Namens het bestuur wens ik u een gelukkig nieuwjaar. Als het woord ‘geluk’ valt denk ik aan de uitspraak “je hebt genoeg mazzel als je geen pech hebt”. Daar zal u het mee eens zijn.

Na twee Covid-seizoenen is het te hopen dat we een ouderwets normaal zeiljaar tegemoet gaan. Daar vanuit gaande hebben we de kalender goed gevuld met lokale, regionale en landelijke wedstrijden en… twee toerweekenden. Op het moment van schrijven (net vóór Kerst) zitten we in de zoveelste lockdown, met dank aan de zeer besmettelijke omikron variant. Tezelfdertijd dalen de ziekenhuis opnames en zou het ook nog zo kunnen zijn dat omikron ons van deze ellende afhelpt. Laten we het hopen.

 90-Jarig jubileum, ..-.. juni in Grou

Doorgeschoven vanuit 2021 want dat is het werkelijke jubileumjaar. De voorpret is er niet minder om, er wordt gestaag doorgewerkt aan de voorbereidingen.

Noteer alvast in uw nieuwe agenda:

27, 28 en 29 mei.

Het wordt een driedaags “totaal” evenement met reguliere en bijzondere wedstrijden. Wij organiseren dit in Grou in samenwerking met de Koninklijke Watersport Vereniging Frisia.

Op zaterdag 28 mei is er een speciaal programma voor oud-leden en belangstellenden. Een dag om oude vrienden en bekenden te ontmoeten, dierbare herinneringen op te halen, wellicht nog het water op te gaan en misschien wel de strijd aan te gaan met oude en nieuwe kompanen, kortom, een dag waar u bij ‘moet’ zijn.

Kampioenschappen

Het NK Fleetracen vindt plaats van vrijdag 9 t/m zondag 11 september op het Slotermeer bij WSV Sleattemermar in Balk. Veel wedstrijden en nog meer gezelligheid op deze toplocatie. Voldoende ruimte in de haven bij badmeester Keimpe, goed eten en drinken bij Kyra en slapen op loopafstand in uw moederschip, een vakantiehuis of in uw camper of tent op hetzelfde terrein.

Het NK Sprint vindt plaats op 1-2 oktober op de Loosdrechtse Plassen bij GWV De Vrijbuiter. Heel veel korte wedstrijden garanderen een spannende strijd die pas op zondag beslist wordt. Eén week later vindt de Primus Inter Pares (PIP) plaats. Boten die aan beide evenementen deelnemen kunnen die week bewaakt bij de vereniging blijven.

Toerweekenden

Afgelopen jaar heeft het eerste toerweekend plaatsgevonden. Het verslag verschijnt in de Kwadraat & Praat die in maart uitkomt. Dit was een driedaags evenement waaraan vijf boten en in totaal 11 mensen deelnamen. Dit jaar twee toerweekenden op de kalender. Tweedaagse toertocht in de mooiste natuurgebieden die we hebben… De Alde Feanen en de Weerribben. Adembenemend mooi, ontspannend en gezellig met gelijkgestemden.

Sponsors

Namens alle leden hier een woord van dank aan de bedrijven die onze klasse-organisatie financieel steunen. Zonder hun steun geen ‘aangeklede’ klasse-evenementen, geen jaarboekje en geen relatief lage contributie.

Bestuur

Alle oproepen ten spijt lukt het niet om een nieuwe bestuursleden te vinden. Gelukkig zijn er wel mensen die een enkele taak of tijdelijk project willen doen. Een woord van dank naar hen !

Binnenkort vindt u een overzicht van deeltaken op de site en vragen wij u om eens te overdenken:

  1. Hoe belangrijk vind ik dat er een klasse-organisatie is die voor mij dingen organiseert waar ik plezier aan ontleen ?
  2. Welke deeltaak komt eerlijk gezegd dicht bij mijn werk, kennis en ervaring ?

Vervolgens hopen wij dat ook u een steentje wilt bijdragen. Een steentje dat een beetje tijd kost maar heel veel kan opleveren. Waar u anderen een plezier mee doet en… ook wellicht bijdraagt aan uw kennis, ervaring en netwerk.

Statuten

Verandering in wetgeving heeft ertoe geleid dat alle verenigingen hun statuten moeten aanpassen. Dit is in concept klaar en zullen ruim vóór de Algemene Leden Vergadering (ALV) gepubliceerd worden.

Algemene Leden Vergadering ALV

Traditiegetrouw vindt die ook dit jaar in maart plaats. Bij voorkeur doen we dit fysiek en centraal in het land, de vraag is echter of de covid maatregelen dit toestaan. Kan dit niet, dan zullen we een online ALV beleggen.

Kwadraat & Praat 2022

De laatste hand wordt gelegd aan interviews, foto reportages en de artikelen waarin dit samenkomt. Wij denken weer een lees- en bewaarwaardig boekje te maken dat in maart op de deurmat valt. Ook hier een woord van dank aan een ieder die hieraan meegewerkt heeft en… nog bezig is.

Blijf gezond en graag tot snel ziens tijdens één (of meerdere) van de komende evenementen !

 

Reinout Klapwijk

2022-01-01


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U