Van uw voorzitter (14)

Van uw voorzitter (14)

Geplaatst op 17-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Reinout Klapwijk

Januari – juni

‘Van uw voorzitter (13)’, de vorige, begon met ‘gelukkig Nieuwjaar’ en is dus vijf maanden geleden. Om naast alle mails, nieuwsbrieven en appjes over onder meer de algemene ledenvergadering (ALV), het plotselinge overlijden van Lodewijk Baas, het 90-jarig jubileum en de eerste evenementen u ook nog te bestoken met een column… dat leek me too much.

Jubileum

Er is veel gebeurd in aanloop naar het nieuwe seizoen waaronder de méér dan twee jaren durende voorbereidingen voor het jubileum. Een kleine 800 leden en oud-leden zijn benaderd en persberichten zijn verstuurd naar de regionale en watersport-media en hebben tot de noodzakelijke publiciteit geleid. Genodigden zullen in hun omgeving ook gesproken hebben over het aanstaande jubileum in Grou. Hoeveel mensen we konden verwachten… we hadden geen idee. De opkomst bij evenementen heeft een aardige knauw gekregen de afgelopen twee jaren en is een gegeven waar niet alleen onze klasse last van heeft.

Het aantal deelnemers aan de jubileum wedstrijden en de opkomst van de oud-leden viel tegen, helaas, echter…. ook nu hebben de thuisblijvers (weer) ongelijk gehad. De deelnemers hebben van alles en elkaar genoten. De stemming zat er al snel in en hield drie dagen aan. De harde wind was een uitdaging maar geen spelbreker. Er zijn 6 pittige wedstrijden gevaren plus een speciale wedstrijd voor oud-leden.

Op zaterdagmiddag was er de muzikale omlijsting van de “Hendrik Bulthuis jazzformatie” o.l.v. Martin Wiersma en ’s-avonds ging het los met band nr.2, de coverband "Plug-in" . Het16m2-clublied is in ere hersteld en werd vol overgave meegezongen.

Zowel het wedstrijdcomité van de Koninklijke Watersport Vereniging Frisia als het horeca-team van Marleen Kelderman hebben alles uit de kast gehaald om dit evenement een succes te maken. Ook hierbij nogmaals dank.

DANK in hoofdletters voor onze trouwe sponsors. Zonder hun steun is een dergelijk evenement niet haalbaar. En last bot not least nogmaals dank aan de jubileumcommissie bestaande uit Pieter Lanser (vz), Theo Dik, Erik Groeneveld en Bob Heineke.

Zie onze site voor een prachtige film en mooie foto's van ons jubileum.

Bestuur

Tijdens de jubileumviering hebben we met veel leden gesproken over de versterking van het bestuur en de uiteindelijke opvolging van uw voorzitter want ja… na vijf jaar geef ik de hamer graag door, liefst aan iemand die wat jonger is.

Er zijn 7 mensen die toegezegd hebben een bijdrage te willen leveren, ad-hoc en/of op projectbasis, hetzij regionaal dan wel landelijk. Hiermee groeit de club vrijwilligers die organisatorisch bijdragen en dit is heel goed nieuws.

Gelukkig is er méér goed nieuws. Jeroen van Catz (4446) gaat het bestuur versterken. Officieel per ALV 2023 maar nu al meelopend met Sjaak Weststrate (penningmeester) en mij. Dit impliceert dat er per ALV 2023 nog steeds een derde persoon toe moet treden om het bestuur conform de nieuwe statuten voltallig te maken nadat ik ben afgetreden. Dit is ook voorwaarde voor Sjaak en Jeroen.

Mocht er nog niet met u gesproken zijn en heeft u nog geen bijdrage geleverd in een bestuurs- of commissierol, dan gaat Jeroen, Sjaak of ik graag het gesprek met u aan. Nog mooier zou het zijn als u het initiatief neemt om te kijken wat op uw pad ligt en de klasse-organisatie iets aan heeft. Voor de lijst aan dingen die opgepakt kunnen worden verwijs ik naar het artikel in de Kwadraat & Praat van dit jaar, “Van de bestuurstafel”. 

U hoeft geen 365 dagen per jaar met iets bezig te zijn… een deeltaak, een projectje… er zit vast iets bij waar u ervaring mee en/of ideeën over heeft.

Kampioenschappen

Het NK Fleetracen komt razendsnel dichterbij. Van vrijdag 9 t/m zondag 11 september is dit top-evenement op het Slotermeer bij WSV Sleattemermar in Balk. Veel wedstrijden en nog meer gezelligheid op deze geweldige locatie. Voldoende ruimte in de haven bij Badmeester Keimpe, goed eten en drinken bij Kyra en slapen op loopafstand in uw moederschip, een vakantiehuis of in uw camper of tent op hetzelfde terrein.

Het NK Sprint vindt plaats op 1-2 oktober op de Loosdrechtse Plassen bij GWV De Vrijbuiter. Heel veel korte wedstrijden garanderen een spannende strijd die pas op zondag beslist wordt. Eén week later vindt de Primus Inter Pares (PIP) plaats. Boten die aan beide evenementen deelnemen kunnen die week bewaakt en overdekt bij de vereniging blijven.

Toerweekenden

Het eerste weekend heeft plaatsgevonden. Dezelfde vijf boten als vorig jaar + drie nieuwe deelnemers waren van de partij. Twee prachtige dagtochten zijn gemaakt door De Alde Feanen. Overnacht werd in hotel Ie-Sicht met de kwadraten voor de deur aan de steiger. Totaal 17 personen hebben genoten van twee zonovergoten dagen en elkaar.

Een ieder kijkt uit naar het volgende weekend in de Weerribben. Ik kan het u aanbevelen.

Algemene Leden Vergadering ALV

In maart konden we na twee jaar online weer eindelijk fysiek bij elkaar komen in hotel Van der Valk aan het Veluwemeer. Voor het concept verslag verwijs ik naar de site.

Statuten

De nieuwe statuten zijn goedgekeurd tijdens de ALV en worden momenteel gefinaliseerd door de notaris. Binnenkort komen deze op de site.

Kwadraat & Praat 2022

Inmiddels heeft u weer een goedgevulde Kwadraat & Praat ontvangen. Dank aan alle co-auteurs en speciale dank aan Steffi van Ladage Beheer die het inpakken en verzenden heeft verzorgd.

Blijf gezond en graag tot snel ziens tijdens één (of meerdere) van de komende evenementen !

 

Reinout Klapwijk

2022-06-16


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U