Van uw voorzitter (15)

Van uw voorzitter (15)

Geplaatst op 13-10-2022  -  Categorie: Algemeen

Van uw voorzitter (15)

Arno

En weer is ons een ‘familielid’ ontvallen. Arno Diender, stuurman van Zestienkwadraat 4401, is op 4 oktober jl overleden. Ik verwijs naar het memoriam, geschreven door zijn goede vriend Reinier, dat u per nieuwsbrief heeft ontvangen. We zullen Arno missen en wensen zijn vrouw Erika, kinderen Anne en Martijn & Sanne, familieleden en vrienden veel sterkte met het verlies van deze alleraardigste grote kerel.

Bestuur

Het gaat gebeuren… naast Jeroen van Catz, waarover ik in mijn vorige column over sprak, zijn er vier anderen die het bestuur willen versterken. Binnenkort steken we de koppen bij elkaar om de taken te verdelen en een opstart te maken richting de ALV 2023. Tijdens deze ledenvergadering zal het nieuwe bestuur zich presenteren en treed ik af. Jeroen heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap en – ik neem aan – zal benoemd worden door de vergadering.

Ook zijn er mensen die graag een deeltaak op zich willen nemen en natuurlijk wordt in de komende maanden met hen overlegd hoe we dit vorm gaan geven.

Ik ben verheugd dat er mensen zijn opgestaan om onze mooie club naar grotere hoogte te stuwen.

Kampioenschappen

Het NK Fleetracen op het Slotermeer, kende gelukkig een betere deelname dan vorig jaar, 41 boten om precies te zijn. Met wat familieleden en vrienden erbij zo’n 100 personen bij elkaar om er een gezellig evenement van te maken. En ja… dit is weer prima gelukt. De voorzienige blik van het wedstrijdcomité dat er zondag te weinig wind zou staan maakte dat we de eerste wedstrijddag (vrijdag) met vier races begonnen. Op zaterdag nog eens vier en ja… toen was de koek op. Zaterdagavond zat de stemming er goed in en ging het ergens op het park tot in de kleine uurtjes door. Op zondagochtend werd een soort van uitgeslapen aan de koffietafel. Tijd genoeg want de wind liet verstek gaan. Twee dagen gezeild met Bob Heineke en Thijs van Tol als glorieuze winnaars. Als je in 7 races slechts 16 strafpunten bij elkaar zeilt dan komt dit op een gemiddelde plaats 2,4 uit. Ewoud en Anne Krens kwamen gemiddeld op de 8e plaats binnen en werden hiermee tweede achter de winnaars. Het geeft aan hoe moeilijk de omstandigheden waren en hoe goed Bob en Thijs dit hebben ‘gelezen’.

Het NK Sprint vond amper een maand later op de Loosdrechtse Plassen. Op 1-2 oktober jl was het wederom hetzelfde team dat aan het langste eind trok. Verrassend want op de eerste dag waren het Klaas ’t Hoen en Brechtje van der Werf die met groot gemak de eerste plaatsen aan elkaar regen. Op zaterdagavond leek er geen vuiltje aan de lucht maar op zondag waren daar Bob en Thijs die de achtervolging inzetten en met succes. Het leek wel de ontknoping van de Formule 1 in 2021… Klaas en Brechtje zat het even niet mee in de laatste wedstrijd en misten op een haar de titel. Bob en Thijs gingen er met de blauwe wimpel vandoor. En daarmee was ‘rupsje nooit genoeg’ nog niet klaar….

De Primus Inter Pares 2022, kortweg PIP, zit er ook weer op. Een sterke bezetting deze editie met naast bekende namen uit de nationale eenheidsklassen waren daar Olympiërs Bart Lambriex en Odile van Aanholt, beiden wereldkampioen dit jaar en Serge Kats. Ook bijzonder was de deelname van Hidde van der Meer, nationaal kampioen windsurfen. Dat Hidde ook in een boot kan zeilen wisten velen al en dus kon ook hij meedoen en met goed gevolg. Jammer voor alle kampioenen was dat onze veelvraat meedeed. Bob maakte er een triple van en won ook hier de kampioenswimpel met grote overmacht. Met slechts 7 punten in 6 wedstrijden is er geen enkele ruimte voor twijfel of discussie. Knap gedaan Bob.

Toerweekenden

Ook het tweede weekend was een groot succes. Vanaf Paviljoen ‘t Wiede aan de Belter is op zaterdag een tocht gemaakt naar Zwartewater en Hasselt en is overnacht in hotel Zwartewater. Met 8 boten en 20 deelnemers zijn we voor een heerlijke lunch aan het water naar Geertien in Muggebeet gezeild om via de Beulaker terug te keren bij het vertrekpunt van zaterdag. Het zonnige weer heeft er toe bijgedragen dat het weer een onvergetelijk weekend werd.

SeizoensFinale

Op 22 en 23 oktober vindt de afsluiting van het seizoen plaats op de Nieuwkoopse Plassen. Het belooft weer een mooi evenement te worden met veel deelnemers en een walprogramma dat de deelnemers in de watten legt. Twijfelt u nog om te gaan..? Niet doen, gewoon inschrijven !

Winterslaap 2022 - 2023

Voor u misschien maar voor het bestuur en andere vrijwilligers beslist niet. Het is de drukste periode van het jaar met onder meer de evenementen kalender 2023, jaarafsluiting, samenstelling van de Kwadraat & Praat 2023, de voorbereidingen voor de Algemene Leden Vergadering, de eerder genoemde bestuurssamenstelling, off-season bootcontroles, de sponsor afspraken etc.

Blijf gezond en graag tot snel ziens tijdens de SeizoensFinale of de ALV in het nieuwe jaar !

 

Reinout Klapwijk

2022-10-10


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U