Van uw voorzitter (2)

Van uw voorzitter (2)

Geplaatst op 25-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jeroen van Catz

Van uw voorzitter (2)

Het voorjaar begon op z’n zachtst gezegd aarzelend, het leek wel alsof er geen einde aan kwam aan de regen. Maar hoe is dat weer opeens omgeslagen, we worden de laatste weken volop op zon getrakteerd en meestal ook genoeg wind om te zeilen. De natuur is er iets minder blij mee, hopelijk hebben de regenbuien van afgelopen week weer iets goedgemaakt.

Hoe kan het dan dat de deelnemersaantallen toch soms nog tegenvallen? Wij breken onze hersenen hierover. Ik wil niet treuren, want die zeilers die wel meedoen keren keer op keer met enthousiaste verhalen huiswaarts. Dat is uiteindelijk waarvoor iedereen op het water zit. Om lekker te zeilen, genieten van weer en wind, en natuurlijk voor de gezelligheid met andere zeilers. Samen maken we de evenementen én de klasse. Heb jij suggesties om ervoor te zorgen dat we meer boten op het water zien? Of heb je überhaupt andere suggesties voor het bestuur? Laat het ons dan weten. Betrokkenheid wordt gewaardeerd. In ieder geval zijn er dit voorjaar veel mooie evenementen gevaren. Het gaat te ver om alle winnaars op te noemen, maar een bericht op Facebook van Henri Boere na het NK Sprint is me wel bijgebleven “Alle zeilers die erbij waren zijn winnaars!”. En zo is het maar net. Maar er kan er maar één kampioen worden. Ewoud en Anne Krens zijn na een spannende strijd als winnaars uit de bus gekomen. Van harte gefeliciteerd heren!

Achter de schermen is het bestuur druk bezig met diverse zaken, voor nu en de toekomst. Zo zijn we enkele maanden geleden overgestapt naar de Microsoft 365 suite. Daarmee hebben we nu een (nog) modernere IT-omgeving waarmee we beter bereikbaar zijn, onderling beter (digitaal) kunnen samenwerken en de documenthuishouding (lees: documentopslag/archivering) ook voor de toekomst geborgd is. En het mooie is, het kost ons helemaal niets dankzij een non-profit account van Microsoft. Een win-winsituatie dus. Zoals hierboven al geschreven houdt het onderwerp promotie ons bezig, op de site en de Social Media (Facebook/Instagram) zijn regelmatig updates en verslagen te vinden. Neem jij ook af en toe een kijkje? De site wordt ook verder verbeterd door onze webmaster/penningmeester, een continu proces. Zo wordt er gewerkt aan een aparte pagina voor de Primus Inter Pares en een bemanningspool om zeilers die op zoek zijn naar een bemanning te helpen om een bemanning te vinden. Ik neem aan dat jullie onze mooie Kwadraat & Praat inmiddels uit hebben gelezen. We zijn alweer vooruit aan het kijken naar de editie van volgend jaar. Inmiddels hebben we Eline Syperda en Merel Veraart bereid gevonden om een redactie te gaan vormen, we zoeken nog uitbreiding met 1 of 2 enthousiastelingen om hier een mooie stabiele basis neer te zetten.

Op technisch vlak spelen er twee thema’s waar we de komende tijd mee aan de slag gaan. Een update van de klasse-voorschriften waarvoor onze klasse-controleurs al enkele suggesties hebben en we zeker ook de leden zullen raadplegen. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een voorstel voor wintercontroles van de boten.

Op het gebied van evenementen lopen de voorbereidingen voorspoedig. Het NK Fleetracen op het Sneekermeer staat al grotendeels in de steigers en het belooft een prachtig evenement te worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een topevenement van te maken. Houd de website dus in de gaten en schrijf je snel in zodra de inschrijving geopend is. Fijn voor de klasse, voor elkaar en KWS-Sneek om de nodige voorbereidingen te kunnen treffen, we rekenen op je. Na het succes van het eerste toerweekend in april wordt in het weekend van 16 en 17 september het tweede toerweekend gehouden. Dit keer is het start- en eindpunt in Joure en kan Friesland op z’n best bewonderd worden vanaf het water. Lekker ongedwongen, met veel gezelligheid en zonder wedstrijdelement. Vooral vanaf het water en jouw favoriete 16m2 genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft. Kijk hier op de site voor meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven. Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in als je mee wilt doen.

Rest mij alleen om jullie een mooie zomer, en misschien ook vakantie, toe te wensen. Pakken jullie ook gezellig nog wat wedstrijdjes mee? Dat is in ieder geval wel mijn plan, maar ook ik ga eerst even lekker genieten van een vakantie.

Tot snel op of het langs het water!

 

Jeroen van Catz

Voorzitter


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U