Van uw voorzitter (9)

Van uw voorzitter (9)

Geplaatst op 21-06-2020  -  Categorie: Algemeen

Op het moment dat ik dit schrijf gaat het de goede kant op met de Corona maatregelen, er mogen trainingswedstrijden gevaren worden en per 1 september mogen er evenementen verzeild worden. Het Watersportverbond is in gesprek met de bepalende instanties om deze datum naar voren te halen.

Wat is er de afgelopen maanden gedaan en waar zijn uw bestuur en behulpzame vrijwilligers mee bezig ?

Digi - Algemene ledenvergadering (ALV), liever niet maar het kan wel…

Deze is inmiddels afgerond en daarmee zijn we een nieuwe ervaring rijker. Eigenlijk verliep dit beter dan vooraf gedacht. De deelname was vergelijkbaar met een fysieke vergadering en prettig was dat een ieder de tijd kon nemen om te reageren. Geen tijdsdruk van de beschikbaarheid van een zaal of van een gepland borreluurtje. Natuurlijk hebben we gemist elkaar weer te zien na de winterslaap, bij te praten en vooruit te kijken naar het komende seizoen.

NK bent u erbij ?

Inmiddels heeft u een enquête voorbij zien komen om te peilen hoeveel belangstelling bestaat voor het NK, de Nederlandse Kampioenschappen.

Het NK is gepland in het laatste weekend vóór 1 september, nl van donderdag 27 t/m zondag 30 augustus, en dit kan alleen doorgaan als de versoepeling van de RIVM maatregelen vervroegd wordt. Is dit niet het geval of wordt dit te laat aangekondigd dan schuiven we één week door naar vrijdag 4 t/m zondag 6 september. We hebben dus twee opties waarmee je zou zeggen “Het gaat door”, echter...

De vraag is: “Hoeveel deelnemers mogen we verwachten ?”.

Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie en er gaat veel energie zitten in de voorbereiding en uitvoering van een NK. Het bestuur vindt dan ook dat een 16m2 waardig NK minimaal 25 boten aan de start moet hebben.

Graag horen wij vóór 1 juli of u van plan bent mee te doen. Bij onvoldoende belangstelling schuift het NK door naar volgend jaar.

Kwadraat & Praat 2020, op naar 2021…

Gelukkig hebben ons vele positieve reacties bereikt en kijken we voorzichtig vooruit naar 2021. Volgend jaar vieren we het 90-jarig jubileum. De Kwadraat & Praat 2021 zal volledig in dit teken staan. Mocht u een bijdrage willen leveren, mooie anekdotes hebben, bijzondere mensen en belevenissen willen (laten) optekenen… aarzel dan niet en laat van u horen.

1931 – 2021 90 Jarig jubileum, uw hulp is goud waard…

Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van de viering van dit jubileum. Er komt een speciale pagina op www.16m2.nl waarop alle informatie te vinden is en waarop te zien is wie zich al aangemeld hebben. Daarmee kom ik bij de grootste uitdaging waar we voor staan en waarbij uw hulp nodig is, nl onze oud-leden !

U kan helpen door oud-leden te wijzen op het aanstaande jubileum en de namen door te geven van oud-leden die erbij moeten zijn. Wij zullen hen uitnodigen. Voeg een mailadres, telefoonnummer of woonplaats toe als u dat weet. Weet u dit niet dan is de naam nog steeds van harte welkom en gaan wij proberen de contactgegevens te achterhalen.

Hiswa Amsterdam Boat Show, het doek valt…

Gisteren kwam het persbericht dat de HIswa Amsterdam Boat Show na 65 jaar stopt. De Hiswa te Water in Lelystad blijft bestaan. Jammer dat de marktomstandigheden, zoals de RAI aangeeft, dit besluit heeft veroorzaakt. Teruglopende bezoekersaantallen, minder exposanten… het is de realiteit van vandaag de dag. Opmerkelijk dat de Corona crisis de thuisblijvers onze waterrijke land doen ontdekken en er een trendbreuk lijkt te zijn. Ineens weer een levendige handel in tweedehands boten, bijna geen sloep meer te koop en toch…

Ook jammer voor het initiatief van een 15-tal klasse-organisaties om gezamenlijk op te trekken en een zeilcentrum te vormen op de Hiswa dit jaar. Het was een pril begin, een opstart naar groter en completer in de komende jaren. Vanwege Corona mocht dit slechts 1,5 dag duren en werd de beurs gesloten, niet wetende dat dit het definitieve einde zou zijn.

Laten we hopen dat Boat Holland blijft bestaan en we tezamen met de andere klasse-organisatie het zeilen op onze wateren kunnen bevorderen.

 

Blijf gezond en graag tot snel ziens ergens op of langs het water !

Reinout Klapwijk

2020-06-20


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U