Van uw voorzitter (12)

Van uw voorzitter (12)

Geplaatst op 06-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Reinout Klapwijk

Het was mooi en is gelukkig nog niet voorbij…

De kampioenschappen zitten er weer op en waren een groot succes. Viel het aantal deelnemers behoorlijk tegen… dit betekende niet dat de mensen die er wèl waren een fantastisch evenement hebben gemaakt en meegemaakt.

De organisatie verliep op rolletjes dankzij onze Wesley en Bob die vorig jaar al in overleg zijn gegaan met de WV Braassemermeer. Onder leiding van Marijke Hasselman hebben zo’n twintig (!) vrijwilligers de deelnemers aardig in de watten gelegd. De logistiek was dik in orde. De enige hapering werd veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden aan de kraan maar desastreus was het allerminst.

Het kan niet genoeg gezegd worden hoe bijzonder het toch is dat zoveel mensen vier dagen van hun kostbare vrije tijd willen steken in het plezier van de deelnemers.

Ook wil ik hier nogmaals mijn dank uitspreken voor de sponsors die de klasse-organisatie een warm hart toedragen waarmee de middelen voorhanden zijn om vier dagen uit te pakken.

Er volgt natuurlijk een uitgebreid(er) verslag dus stop ik hier over het NK, maar niet nadat ik ook in deze column de kampioenen Thijs en Erik Kort feliciteer met hun zoveelste titel. Knap gedaan.

Ook dit keer zullen we een enquête naar de deelnemers sturen om te leren wat beter kan. De thuisblijvers die de afgelopen jaren wel deelnamen zullen we ook contacten om te leren waaraan het lag dat zij er niet bij waren en wat nodig is om ze er volgend jaar weer bij te hebben.

Het seizoen is gelukkig nog niet voorbij. Graag vestig ik de aandacht op:

Toerweekend in Zuid-West Friesland (10-12 september). Komt het u niet gelegen om op vrijdag te beginnen dan kan u de volgende dag (zaterdag) aansluiten voor twee in plaats van drie dagen.

Klasse-evenement in Roermond (11-12 september). Altijd gezellig op z’n Limburgs en zeker aan te raden.

Wiedebokaal op de Belterwiede en Sluitingswedstrijden op Sneek (25-26 september).

Kleintje Schild op het Schildmeer (9-10 oktober). Wim Wind ontvangt u met open armen.

Primus Inter Pares op Loosdrecht (is verzet naar 16-17 oktober). Als u het mij vraagt… een bijzonder evenement waarvoor ik graag mijn boot ter beschikking stel. Uiteraard zit ook ik aan boord als bemanning en zie hoe alle kampioenen genieten van het varen in onze mooie klasse.

SeizoensFinale op het Gaastmeer (is verzet naar 23-24 oktober). Hier zijn we weer te gast bij de familie Syperda en kunt u logeren in één van de recreatiewoningen of op een platbodem.

Blijf gezond en graag tot snel ziens tijdens één (of meerdere) van de komende evenementen !

Reinout Klapwijk

2021-08-31

PS: wat denk jij dat er moet gebeuren om aanwas en verjonging te stimuleren in de zeilsport en in het bijzonder in onze klasse ? Mail jouw ideeën naar voorzitter@16m2.nl  


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U