Verslag Paterswoldsemeer 8 en 9 juni

Verslag Paterswoldsemeer 8 en 9 juni

Geplaatst op 16-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Theo Dik

Zaterdag morgen met veel zin richting het Paterswoldsemeer gereden om lekker twee dagen te zeilen.

Voor diegenen die dit meer niet kennen de volgende typering. Mooi meer in schitterende omgeving onder de rook van de stad Groningen. Het wedstrijdgebied omringd met bomen en huizen en in het midden een paar eilanden. Merktekens aardig dicht tegen de kant en vaak in de luwte. Erg mooi om te zien, maar zeker iets waar je als zeiler rekening mee moet houden.

Voorspelling van het weer was NW 4 voor de zaterdag en de zondag. Maar mijn beleving op dit meer was in vlagen 5 a 6. Draaiende wind van wel 20 graden en bij de merktekens beide in de boot. M.a.w. het viel niet mee.

Zaterdag

Voor vandaag stonden 3 wedstrijden op programma en de 4451 presteerde het in de eerste kruisrakken heel goed. Van de 3 wedstrijden 2x als 1e om de ton. Had wellicht de ervaring van vorige week op het Schildmeer tijdens de NK sprint meegenomen. Maar deze wedstrijden duurden wat langer. Te lang, nee zeker niet. Het comité presenteerde ons drie mooie wedstrijden onder moeilijke omstandigheden. Moeilijk voor comité, maar zeker ook voor de zeilers. Maar twee teams presteerden het heel goed onder deze omstandigheden. Rogier en Greet in hun 4267 lieten zien dat zij veel ervaring hadden op het Paterswoldsemeer. Zij voeren die dag 3 tweede plekken. Maar onze grootste bewondering hadden we voor de 4328. Van Thijs ben ik wel gewend dat hij mij te slim af is. Nee, de grootste bewondering hadden wij voor zijn dochter Lieke. Hoe zij samen met haar vader onder deze omstandigheden de boot beheersten. Lieke, complimenten! De Kortjes trokken deze dag 3 keer aan het kortste eindje

Zondag

Voorspelling, zelfde weersomstandigheden als de zaterdag. Maar in vlagen was de wind zeker sterker dan de zaterdag. Voor deze dag waren er 2 wedstrijden geprogrammeerd. Het lukte het comité ook vandaag weer om ons 2 mooie wedstrijden te laten varen. De omstandigheden deze dag lastiger en de kenners van het meer presteerden beter dan de dag ervoor. Zo lieten de Patjewolders zien in de 1e wedstrijd dat meer kennis van het meer toch wel extra voordeel gaf. Rogier en Greet, Rob en Marcel werden verdiend 1 en 2. De laatste pot van het evenement hadden we ons voorgenomen om vooraan mee te varen. En het eerste rak lagen we er lekker bij. Maar wij moesten al snel ons meerdere erkennen aan de teams 4267 en 4328.

foto-paterswoldse-meer-winnaars-2024

 

 

Daan en ik kijken terug op een mooi en gezellig evenement. Naast zeilen tussen de middag een verzorgde lunch. Op zaterdag na het zeilen een steigerborrel met bitterballen. Kleine dingen die een evenement mooi maken.

Voldaan en moe met een 3e prijs op zak gingen we tevreden terug naar huis.

VWDTP bedankt voor de mooie wedstrijden en de gastvrijheid.

 

Zeilgroet 4451 Daan en Theo

 

Uitslag zie uitslagen-paterswoldsemeer.pdf 


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U