Vrijbuiterweekend: 285 deelnemende boten!

Vrijbuiterweekend: 285 deelnemende boten!

Geplaatst op 19-07-2023  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Kaj Moorman

Het Vrijbuiterweekend, dit jaar met 285 deelnemende boten in 18 verschillende startgroepen, is één van de best bezochte zeilwedstrijden in Nederland. Hiervan waren er 10 deelnemende 16m2 en het zou erg mooi zijn om er volgend jaar nog meer aan de start te hebben!vb-1

Het weekend stond op zaterdag in het teken van overtrekkende buien met de bijbehorende winddraaiingen en op zondag was het vooral zonnig met veel wind. Het was een heel ander weer type dan de afgelopen 2 maanden waarin het vooral erg warm was met weinig wind.

De wedstrijd op zaterdag ochtend was een lange baan van ongeveer anderhalf uur waarin alle 5 delen van de Loosdrechtse plassen aan bod kwamen. Vanwege een bui die langskwam, konden boten die achteraan in het veld lagen weer aansluiten met de voorste boten. Hierdoor werd het beloond om gefocust te blijven!

vb-2In de middag was de wind naar het westen gedraaid en was de start ook verplaatst. De bovenboei lag op de zelfde plek maar de baan lengte was wat korter waardoor deze wedstrijd in iets meer dan een uur was gevaren. De buien waren voorbij, de wind bleef staan en er kwam een mooi zonnetje opzetten. Hierna was het tijd voor een gezellig borrel en een goed verzorgde BBQ.vb-3

Op zondag stonden er weer 2 starts gepland. De wind was een stuk aangetrokken ten opzichte van zaterdag en weer uit westelijke richting. Dit zorgt altijd voor een erg mooi en lang rak op de 3e plas. Vanwege de kant en verschillende eilanden vaar je met echte Loosdrechtse omstandigheden. Alle boten lagen dicht bij elkaar en dit zorgde ervoor dat er 4 boten binnen 1 punt stonden bij het ingaan van de laatste wedstrijd. Helaas waren wij te vroeg uit de start vertrokken, samen met de 4391. Daarna scheurde het zeil bovenin de gaffel los in het 2e deel van de wedstrijd. Hierdoor hadden we helaas een echte pech wedstrijd en hebben we niet meer kunnen strijden om het podium. De strijd voorin het veld was er niet minder door en de boten wisselde meerder keren van positie.

De winst dit weekend is gegaan naar Ewout en Anne, gevolgd door Reinout met wisselende bemanning en Kjell en Sven sloten het podium af!

Kaj Moorman, 3977

Zie voor de uitslagen en beeldimpressie: Website De Vrijbuiter


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U