Wiede Bokaal 2021

Wiede Bokaal 2021

Geplaatst op 05-10-2021  -  Categorie: Wedstrijd verslagen  -  Auteur: Reinout Klapwijk

 

“Ja ja ja… nu weet ik het wel” zei wegblijver 1 tegen het thuisfront. Hij wilde graag gaan wetende wat hem te wachten stond maar ja… af en toe moet je een compromis sluiten, je kan niet altijd je zin doordrijven.

“Oké, oké dan… maar volgend jaar wel” zei wegblijver 2, die een vergelijkbare discussie achter de rug had.

“Maar waarom ga je niet gezellig mee..?” zei wegblijver 3 tegen zijn echtgenoot. “Dan maken we er een mooi weekend van, samen in een hotelletje, zaterdagavond heerlijk eten in het paviljoen aan ’t Wiede… “Nee..! We hebben afgesproken wat anders te gaan doen en daar houd ik je aan. Laten we dat rondje fietsen waar we het eerder over gehad hebben en gelijk even bij jouw mijn ouders langsgaan.”

Er zullen allerlei redenen zijn waarom vaste deelnemers een jaartje overslaan en waarom nieuwe / potentiële deelnemers weer ‘de verkeerde keuze’ hebben gemaakt, want…

Vraag het een willekeurige deelnemer, uit het mooie veld van een 20-tal kwadraten, en iedereen zal zeggen dat ze dit weekend niet hadden willen missen. Met nog flink wat Splashes en Flashesn was het gezellig druk maar niet te.

De Wiedebokaal staat garant voor mooi weer, een leuk veld aan de start, gemoedelijke sfeer op het water en top-sfeer op de wal. Vanaf het moment dat je aankomt rijden met de boot achter de auto, zie je grijnzende mensen met de handen omhoog. Je wordt harte welkom geheten en er verschijnen ineens allemaal handjes om te helpen de boot naar de kraan te duwen en vervolgens de trailer te parkeren.

Sinds de tragische dood van havenmeester Henk Doze heeft dochter Alice geïnvesteerd in een nieuwe kraan en is het slootje van de kraan naar de haven uitgediept. Met de lage waterstand dit jaar was het evengoed nog flink duwen om de boot naar een plek aan een steiger te krijgen maar dit is toch ook weer de charme die bij deze locatie hoort.2020-wiedebokaal

Na de gratis koffie met heerlijke koek, twee smaken zelfs, was het tijd om het water op te gaan. Drie potjes per dag met tussendoor een lunchpakket… geserveerd vanuit een rescue-boot. De wind hield er beide dagen na twee wedstrijden mee op en dus bleef het bij vier totaal. Wat niet gold voor Henri met Reinier en Ewoud met Ineke werd er door de rest nogal wisselend gevaren. Als dan de balans wordt opgemaakt zonder aftrek… tja, dan is het een beetje zuur als je een ufd moet tellen naast twee eerste plaatsen. Volgend jaar is de herkansing Baint.

Na aardige woorden over en weer, vóór en tijdens de prijsuitreiking, en een afscheidsdrankje hierna, begon ook voor mij de thuisreis. Vierhonderd kilometer uit en thuis, een overnachting en een hapje en drankje… het kost natuurlijk geld zo’n weekend maar ik had het niet willen missen en ben er “IJs, weder en gezondheid dienende” weer bij volgend jaar. Zeker weten, wat mijn thuisfront ook zegt ?.

 Reinout

 

Link naar de uitslagen


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U