Van uw voorzitter (11)

Van uw voorzitter (11)

Geplaatst op 03-07-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Reinout Klapwijk

Wie had dit gedacht..?

“De evenementen kalender voor 2021 is in concept klaar en goed gevuld. We gaan er vooralsnog vanuit dat we weer ouderwets vanaf Pasen ons hart kunnen ophalen. Het is nog even wachten op de bevestiging van een paar verenigingen maar zodra die binnen zijn wordt de kalender gepubliceerd.”

Jaja… dit schreef ik oktober vorig jaar. Het liep even anders zo weten we inmiddels.

 Paaswedstrijden, Openingswedstrijden Sneek, NK Sprint, Houtevenement, 90 Jarig jubileum, Culisail, Veenbonkencup…

Allemaal afgelast of doorgeschoven naar 2022. Een tweede zeilseizoen aangetast door het Corona virus. Maar gelukkig, de versoepelingen zijn nog net op tijd om de schade een beetje te beperken en daar vragen we hier uw aandacht voor.

Terugkijkend naar het vorige seizoen durf ik even niet verder te kijken, je weet maar nooit. Kijk op https://www.16m2.nl/activiteiten om op hoogte te blijven van alle evenementen.

ZZ Weekend, Schildweek, Sneeker Olympiade, Voor NiWa en Niwa week, Nederlandse Kampioenschappen Fleetracen, Klasse Evenement Roermond, Toerweekend gaan zeker door !

Een kleine toelichting bij enkele evenementen.

De Sneeker Olympiade op 7,8 en 9 augustus is een driedaags alternatief voor de afgelaste Sneekweek.

De Veenbonkencup is doorgeschoven naar volgend jaar maar zeilen op Nieuwkoop kan wel degelijk tijdens de Voor NiWa en de NiWa week op resp. 24-25 juli en 14-15 augustus.

Het Toerweekend van 10, 11 en 12 september kan vanaf nu voor ingeschreven worden. Wacht niet want het aantal boten dat deel kan nemen is maximaal 20. De inschrijving staat ook open voor niet-leden.

Het NK Fleetracen op 26, 27, 28 en 29 augustus op de Braassem belooft weer een hoogtepunt te worden. De uiterst gastvrije vereniging met schitterend clubhuis van waaruit de het hele meer overzien wordt en ruime haven en parkeergelegenheid, een splitsingsdiner met live muziek en… een aantal verrassingsprijzen garanderen veel gezelligheid naast de ongetwijfeld spannende strijd op het water. Binnenkort volgt méér informatie en wordt de inschrijving geopend.

Wedstrijdlicentie

Vergeet niet dat zowel stuurman/vrouw als bemanning een licentie moet hebben. Deze is aan te vragen bij het Watersportverbond.

Er zijn drie soorten wedstrijdlicenties die je kunt aanschaffen:

  • Wedstrijdlicentie, geldig voor 1 kalender jaar, vanaf het jaar dat men 22 wordt. Deze licentie wordt automatisch verlengd vanaf eind 2021 en dient dus voor het seizoen 2021 zelf te worden aangeschaft– € 41,50
  • Wedstrijdlicentie, geldig voor 1 kalender jaar, t/m het jaar dat men 21 wordt. Deze licentie wordt automatisch verlengd vanaf eind 2021 en dient dus voor het seizoen 2021 zelf te worden aangeschaft – € 20,75
  • Evenementen-/opstaplicentie geldig gedurende 7 dagen, startdatum te bepalen bij aanschaf - € 10,50
  • Voor een licentie geldt het volgende:

Zowel de verantwoordelijke persoon aan boord alsook de bemanning, indien in Nederland woonachtig, dienen in het bezit te zijn van een wedstrijd- of evenementenlicentie voor wedstrijden die gevaren worden onder de RvW;

Voor jeugd (t/m 21 jaar) geldt een korting van 50% op het geldende tarief;

Word je in de loop van het jaar 22, dan betaal je het volledige tarief.

Bestel je wedstrijdlicentie of evenementenlicentie eenvoudig via:

https://watersportverbond.force.com/leden/s/login/

 Op de achtergrond…

“Op de achtergrond” zien we een groei in ledental, groei in vragen over boten die gezocht worden, over historische informatie, vragen over bouwtekeningen, hermetingen enz. Ondertussen zien we ook dat niet veel boten te koop worden aangeboden, we zien enthousiaste, handige doe-het-zelvers die boten opknappen om in de vaart te houden of opnieuw in de vaart te brengen. Op Facebook zien we een groep van 132 personen, de meesten geen lid van de enige echte klasse-organisatie (wij dus) maar wel enthousiast met hun boot bezig en geïnteresseerd in de vragen, foto’s, filmpjes en verhalen die gepost worden. U vindt hen onder 16m2 BM Nederland.

Blijf gezond en graag tot snel ziens ergens op of langs het water !

 

Reinout Klapwijk

2021-07-02

PS: wat denk jij dat er moet gebeuren om aanwas en verjonging te stimuleren in de zeilsport en in het bijzonder in onze klasse ? Mail jouw ideeën naar rettizroov.[antispam].@16m2.nl


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U