Nieuwsbrief 16m2 KO april 2024

Nieuwsbrief 16m2 KO april 2024

Geplaatst op 22-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur 16m2 KO

Bij deze de nieuwsbrief van april 2024. We willen u graag informeren over onderwerpen die op dit ogenblik de aandacht van het bestuur hebben. Voor vragen weet u ons te vinden! 

Eindelijk! 

Eindelijk! We kunnen weer, het zeilseizoen is weer begonnen! 

Want afgelopen winter, “nou jah, winter?” hebben we toch veel binnen gezeten hoor... Nauwelijks natuurijs, slechts 2 dagen een beetje op ondergelopen land wat streken kunnen trekken. En de wintersport was toch ook bijzonder? Met de geplande skivakanties moest het in alle vroegte ’s morgens toch behoorlijk hogerop worden gezocht om nog een beetje te kunnen skieën. 

Dus daarom: Eindelijk!  

We kunnen weer naar buiten, het water op, samen genieten van wind, zon en elkaar! We hebben weer een fantastisch zeilprogramma voor jullie klaar staan, voor elk wat wils, bij jou in de buurt of gezellig met elkaar juist aan een evenement ergens anders in het land.

Wij zijn er weer bij, jullie toch ook? Zie het zeilprogramma op de 16m2 website, zie de Kalender. Schrijf alvast de evenementen in je agenda en schrijf je in via de link van het evenement. Dat helpt de organisatoren én trekt andere deelnemers mogelijk over de streep die nog twijfelen of ze in willen schrijven 

Heb je vragen of suggesties? Heb je hulp nodig of zoek je bemanning? Neem alsjeblieft contact op met jouw promotor. Zij helpen je graag verder! Je kan natuurlijk ook altijd contact opnemen met ons via zeilenenpromotie@16m2.nl of bel ons gerust even. 

Wij hebben er weer zin in: Eindelijk! Tot snel op en rond het water! 

Hartelijke groet namens het bestuur van de 16m2 klasse-organisatie, 

Jeroen, Betty, Sjaak, Jansje, Theo en Jan 

Terugkoppeling ALV 

Zondag 10 maart jl. verzamelden een 25-tal leden + bestuur zich bij Café Heineke te Loosdrecht voor de jaarlijkse ALV. Naast een noodzakelijk en nuttig moment ook een gezellig samenzijn om elkaar na de winterstop weer te zien en bij te praten.alv2024-1

Uiteraard passeerden tijdens de ALV de gebruikelijke onderwerpen de revue, denk aan de stand van zaken t.a.v. de financiën, een terug- en vooruitblik van de seizoenen, een update over de technische zaken en natuurlijk het huldigen van alle prijswinnaars. De algehele conclusie was dat het bestuur de boel op orde heeft, de financiën op orde zijn en dat er nog genoeg ambitie onderkend is. Er zijn weer genoeg ideeën opgedaan om mee aan de slag te gaan. Ook is weer de nieuwe editie van de Kwadraat & Praat uitgereikt. Dit jaar in eigen beheer opgemaakt en vormgegeven met een mooi eindresultaat! 
Tijdens de ALV is ook Reinout Klapwijk als Lid van Verdienste benoemd. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor alles wat hij voor onze klasse heeft betekend en nog steeds betekent. Zie nieuwsbericht op de site over zijn benoeming. 

Kan u ons helpen met uw kennis en ervaring?

Tijdens de ALV hebben we weer goede ideeën opgedaan en met elkaar van gedachten gewisseld over de mogelijke invulling ervan. Graag willen we de krachten bundelen. Bij onze leden zit namelijk een geweldig potentieel aan (zakelijke) kennis en ervaring waarmee de klasse erg geholpen zou kunnen zijn als die ingezet zou kunnen worden. Daar staat tegenover dat we elkaar niet overbodig lastig willen vallen als dat niet nodig is. 

Daarom hebben we een verzoek aan jullie. Zouden jullie in mijn16m2 aan willen geven wat je beroep is (geweest) en wat je hobby is/ hobby's zijn?  Wellicht dat we bij gelegenheid in voorkomend geval een keer contact opnemen om van gedachten te wisselen, elkaar te helpen etc. 

Dankjewel! 

Even voorstellen! 

Officieel lid van het bestuur, daarom zal ik mij even kort voorstellen! Alweer een paar weken geleden was de ledenvergadering van de 16m2 klasse. Tijdens deze vergadering werden er een aantal “vacatures” benoemd. Aan de leden om deze invulling te geven… 

Zelf ben ik geregeld op het water te vinden, varen met de sloep, motorboot, maar natuurlijk het allerliefst in de mooiste klasse van Nederland, de 16m2! Ik heb 16m2 4378 waarin ik geregeld mee doe aan wedstrijden en geniet van alle gezelligheid op en rondom het water.

jansjeOmdat ik vaak genoeg “gebruik maak” van de activiteiten en gezelligheid die onze klasse aanbiedt voel ik mij ook verplicht om wat terug te doen voor de klasse. En graag ook! Geregeld ben ik aan het nadenken hoe wij onze wedstrijdvelden weer groter kunnen maken, hoe we nieuwe jonge mensen aan onze klasse kunnen verbinden en hoe we de evenementen met elkaar tot onvergetelijke weekenden kunnen organiseren. 

De oproep voor een nieuw promotie lid van de 16m2 klasse vond ik dus interessant en het lijkt mij erg leuk om me daar de komende periode sterk voor te maken. 

Mocht je ideeën hebben voor bovenstaande punten dan hoor ik dat heel graag! 

Tot op het water, hopelijk met een heleboel boten sterk! 

Jansje Hofstra 

jansje@16m2.nl 

Vacature Penningmeester en Webmaster 

Op de ALV heeft Sjaak Weststrate aangegeven om met ingang van de ALV 2025 te stoppen met zijn bestuurswerkzaamheden. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een Penningmeester en een Webmaster. Lijkt dit u wat en wilt u meer informatie, laat het ons weten! We informeren u graag over de werkzaamheden die bij deze functies horen.  

Klassenvoorschriften 

Op 11 april hebben alle certificaathouders een mail ontvangen omtrent voorgenomen wijzigingen van de klassenvoorschriften, zie tevens ook Update huidige klassenvoorschriften op de site. Denken jullie eraan om tijdig input te leveren? Dit is de kans om nu je input aan te kunnen leveren. Graag uiterlijk 30 april reageren.

Oproep Jubileum 16m2

Om ons jubileum in 2026 onvergetelijk te maken zijn we op zoek naar leden die ons eventueel willen ondersteunen tijdens de organisatie van dit prachtige evenement! Lijkt het je leuk om een kleine (of grote) bijdrage te leveren, mail ons dan naar jubileum@16m2.nl! Mocht je een supergoed idee hebben voor het jubileum, ook dat mag naar dit emailadres.  

Vele handen maken licht werk, we hebben nog genoeg tijd om er weer een groot succes van te maken. Wij hebben er in ieder geval super veel zin in!


 

ADRESGEGEVENS

Fleardyk 27
8629 RD Scharnegoutum, Nederland

INFORMATIE

KvK 40412318
Rabobank: NL02RABO0180751662 BIC: RABONL2U